kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Doğal gazda ikinci kontrat devri

Yeni Haber
Botaş'ın doğal gaz kontratlarının devrinde, ikinci protokol Bosphorus Gaz A.Ş ile imzalandı.

Buna göre, doğal gaz ithalat sözleşmelerinden yıllık 750 milyon metreküplük kısmı Bosphorus Gaz AŞ'ye devredilmiş olacak. BOTAŞ tarafından gerçekleştirilen doğal gaz kontrat devri ihalesinde, Shell Enerji A.Ş'den sonra en uygun teklifi veren Bosphorus Gaz A.Ş, Rus doğalgaz satıcısı Gazprom Export firması ve BOTAŞ arasındaki devir protokolü, bugün BOTAŞ Genel Müdürlüğünde imzalandı.

Protokole, BOTAŞ adına Genel Müdür Vekili Hüseyin Saltuk Düzyol, Bosphorus Gaz adına Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Metin Şen ve Gazprom Export temsilcisi imza koydu.

Doğal gaz ithalat sözleşmelerinin devri kapsamında ikinci sıradaki istekli olan Bosphorus Gaz A.Ş'nin bundan sonraki süreçte, Shell gibi Rekabet Kurumu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) ilgili belgeleri temin etmesi gerekiyor.

Bu arada ihalede ortaya çıkan en uygun teklif sıralaması uyarınca, Enerco Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Avrasya Gaz A.Ş. de devir protokolünü imzalamak üzere BOTAŞ tarafından sırayla davet edilecek.