kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Koç, Migros hisselerini satabilir'

Yeni Haber
Koç Holding'in Migros'taki çoğunluk hisselerini elden çıkarabileceği bildirildi.

Financial Times gazetesininin haberinde, Koç Holding üst yöneticisi (CEO) Bülent Bulgurlu ile yapılan mülakattan bu izlenimin edinildiği belirtildi.

Habere göre, söyleşi sırasında ''Migros'un Koç Holding'in esas faaliyet
alanları listesinde yer almadığını'' söyleyen Bulgurlu, bunun Türkiye'nin en büyük süpermarket zincirinin satışa çıkarılacağı anlamına gelip gelmediği sorusuna da ''bekleyip görmeniz lazım'' cevabını verdi.

Haberde, Koç Holding'in Migros'un satışı konusunda nihai kararını gelecek ay vereceği de iddia edildi.

Financial Times'a göre, Koç Holding'in Migros'taki yüzde 50,8 çoğunluk hissesi için, Fransa'dan Carrefour, İngiltere'den Tesco, Almanya'dan Metro ve Türkiye'den BİM başta olmak üzere çok sayıda talep olması bekleniyor.

KOÇ HOLDİNG'TEN SATIŞ AÇIKLAMASI


Koç Holding AŞ, holdingin, yeni yönetimi altında tüm iş birimlerinin stratejik önceliklerini gözden geçirdiğini belirterek, ''Bu çerçevede, perakende iş biriminin de stratejik alternatifleri değerlendirilmekte'' açıklamasını yaptı.

Koç Holding'ten Borsaya yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

''Financial Times Gazetesinde yer alan haberde, Koç Holding AŞ'nin Migros Türk AŞ hisselerini satabileceği yorumu yer almaktadır. Koç Holding AŞ, yeni yönetimi altında tüm iş birimlerinin stratejik önceliklerini gözden geçirmektedir. Bu çerçevede, perakende iş biriminin de stratejik alternatifleri değerlendirilmektedir. Dolayısıyla bu aşama özel durum açıklamasını gerektiren bir gelişme söz konusu değildir.''