kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

33 yaşındaki engelli Fransa'yı turluyor

Yeni Haber
Fransa'da bedensel engelli 33 yaşındaki Jonathan Mandala, engellilerin yaşam koşullarına dikkati çekmek amacıyla elektrikli tekerlekli sandalyesiyle 2800 kilometrelik Fransa turuna başladı...
Mandala'nın şoförü Roland Bour, AFP muhabirine Jonathan Mandala'nın tekerlekli sandalyesiyle saatte maksimum 10 kilometre hız yapacağını, kendisine "istisnai konvoy" adı verilen küçük bir arabanın eşlik edeceğini anlattı.

Mandala'nın yaşadığı Creutzwald'da dükkanların sadece yüzde 30'una girebildiğini görmesi üzerine, engelli insanların günlük yaşamdaki sıkıntıları konusunda kamuoyu oluşturmak ve "farklı insanlara bakış açışının değiştirilmesini sağlamak" amacıyla Fransa turu yapmaya karar verdiği belirtiliyor.

Bir şantiyede 26 metreden düşen ve 2,5 ay komada kaldıktan ve 2 yıl kadar da konuşamadan yaşadıktan sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olan Mandala, Paris'ten geçeceği 16 Haziranda Sağlık Bakanlığı'na bir dilekçe vermeyi ve "tekerlekli sandalyeyle Fransa turunu" 24 Haziranda Creutzwald'a dönerek tamamlamayı planlanıyor.