kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Rektör için bilimsel yayın gerekli değil'

* Türkiye'deki rektörlerden 19'unun uluslararası endekslere girebilen bilimsel yayını olmadığı iddia edildi. Bunların arasında siz de vardınız. Sonra sizin yayınlarınızın olduğu anlaşıldı. İncitti mi bu sizi? - Yoo. Hiç incinmedim. Soyadı farkından oldu. Kadınların zor tercihi oluyor. Ya paçanızda bilmem kaç tane soyadı taşıyacaksınız ya da vazgeçeceksiniz. Ben vazgeçtim. Hayatımın bazı bölümleri öbür soyadında kaldı, bazıları bunda.

BİZ MARJİNALLEŞMEDİK

* Bir rektörün hiç bilimsel yayını olmaması utanç verici bir şey mi? - Bence değil. Bence rektörlük için bilimsel yayın yapma gerekliliği yok. Rektörlükte gereken beceriler hocalıktan çok farklı. Bence önemi yok. Bence bilimsel yayının rektörlük için bir katkısı veya önemi yok

* Boğaziçi Üniversitesi marjinalleşiyor diyenlere siz ne demek istersiniz? - Ben marjinalleştiğimizi düşünmüyorum. Boğaziçi kültürü hep aynıydı. Sadece Türkiye'nin siyasi konjonktürü değişiyor. Dışarısı değişti, Boğaziçi değil.

* Eleştirilere rağmen yolunuzda giderek, onaylanma talebi içinde bulunmadığınızı ve herhangi bir gruba yaranma derdiniz olmadığını gösteriyorsunuz. Bu, sizi davranışlarınızda daha da mı özgür kılıyor? - Elbette. Toplumla kavga edelim diye bir tavrımız ya da derdimiz yok. Ama "aman toplumla kavga etmeyelim" diye de bir çekinceyle hareket etmiyoruz. Biz Boğaziçi camiasının istediği gibi davranıyoruz.

* Boğaziçi öğrencilerinin tepkisi ne oldu gösteriye ilişkin eleştirilere? - Onlar hedef gösterilmekten rahatsız. Alışık oldukları ortamın tam tersi bir ortamla tanıştılar. Ve bizim "Okulu niye böyle tanıtıyorsunuz" diye kızacağımızı sandılar. Ama tabii ki ortada yanlış bir durum yok.