kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
ESRA TÜZÜN

Hayranı Baloğlan'a ciğerinin yarısını verdi

"Azerbaycan'ın İbrahim Tatlıses'i" olarak anılan ünlü sanatçı Baloğlan, komada getirildiği İstanbul'da karaciğer nakliyle hayata döndü. 'Ala Gözlüm Menim' adlı şarkısıyla Türkiye'de de tanınan Azeri şarkıcıya bir hayranı ciğerinin yarısını verdi. "Türkiye'de ikinci kez canlandım" diyen Baloğlan, artık ülkesinde organ naklinin başlaması için çalışacak.
Azerbaycan'ın ünlü sanatçılarından Baloğlan Eşrefov'a hayranlarından biri ciğerinin yarısını verdi. Azeri sanatçı komada getirildiği İstanbul'da organ nakli ile ikinci hayatına başladı. Baloğlan'a organ vermek için yüzlerce hayranı başvurdu, yalnızca bir tanesininki uyum gösterince sanatçının hayatı kurtuldu. Otuz beş yıldır Azerbaycan'ın en tanınmış şarkıcılarından biri olan Baloğlan Eşrefov, Türkiye'de de 'Ala Gözlüm Menim' adlı şarkısıyla tanınıyor. Evinde konsere hazırlanırken 8 Mart'ta aniden rahatsızlanan ve komaya giren Baloğlan'ın kaldırıldığı hastanede karaciğer sorunu olduğu öğrenildi. Azeri işadamı Mubariz Mensimov'a ait özel uçakla hemen İstanbul'a getirildi. Memorial Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Baloğlan Eşrefov için hayranları Azerbaycan'da büyük üzüntü yaşadı. Televizyonlarda Baloğlan'ın sağlık durumuyla ilgili yayınlar yapılmaya başlandı. Karaciğer nakli yapılması için organa ihtiyaç duyulduğunun öğrenilmesi üzerine Azerbaycan'da yüzlerce hayranı hastaneye akın etti. Hayranlarından bir kısmı İstanbul'a gelerek hastaneye başvurdu.

AZERBAYCAN HALKI AYAKTA
Hastane önce Eşrefov'un ailesini incelemeye aldı; eşi ve çocuklarının karaciğerinin uyum sağlamadığı öğrenilince başvuran hayranlarına doku testleri yapıldı. Türkiye'de yalnızca dördüncü dereceye kadar yakınların organ vermesine izin verildiği için, organı Eşrefov'a uyumlu çıkan hayranı doktorlar tarafından etik kurula alındı. Organ bağışının para yüzünden değil, sanatçıya olan bağlılık duygusu nedeniyle yapıldığının açıklanması üzerine de ameliyata başlandı. Azerbaycan'da olay adım adım izlenirken, organı veren 27 yaşındaki hayran, adının saklı tutulmasını istedi. Baloğlan Eşrefov ile aynı hastanede kaldılar, dost oldular. Baloğlan'la organ kardeşi olan hayranı, ameliyattan hemen sonra ülkesine döndü. Baloğlan ise Türkiye'de halen kontrollerine devam ediyor. Hastanede kaldığı süre içinde sağlık durumu Azerbaycan'daki bakanlar tarafından her gün telefonla izlendi. Türkiye'de sanatçıya 'geçmiş olsun' mesajı gönderenler arasında ünlü popçu Serdar Ortaç da yer aldı.

'ÖLDÜM VE CANLANDIM'
Azerbaycan'da doğup, büyüyüp, ünlü olup sonunda da öldüğünü anlatan Baloğlan Eşrefov, "Ben ikinci kez Türkiye'de canlandım" diyor ve yaşadıklarını şarkı yapmayı istiyor. Şarkılarını, doktoru Prof. Dr. Koray Acarlı ve Prof. Dr. Münci Kalayoğlu'na söyleyeceğini, Azerbaycan'da organ nakillerinin başlaması için bir hastane kurulmasına öncülük yapacağını da söylüyor. Sanatçının ülkesine dönmesine doktorlar tarafından izin verilmesinin ardından, karşılama töreni organize edilecek. Sanatçının hayranları tarafından karşılanması ve kurbanlar kesilmesi de planlanıyor. Baloğlan'ın sağlık durumuna ilişkin gelişmeler her gün internet sitesinde hayranlarına duyuruluyor. Baloğlan'ın Azerbaycan'a dönmesi için hazırlıklar sürüyor.