kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif’in Tarzı

Alışveriş için öneriler

Her sezon başında yapılan defileler, dergi ve gazetelerde gördüğümüz moda çekimlerinden karelerin yanı sıra son moda stilleri anlatan yazılardan etkilenip gardırobumuzu baştan aşağıya değiştirmeyi isteriz. Modayı takip etme isteği bir yana; yeni, farklı ve güzel kıyafetleri görünce bir şekilde hepimizin içine alışveriş yapma isteği dolar. Hatta eski kıyafetlerimizden soğuyabiliriz. Bu işte bu en tehlikelisidir. Gardırobunda köklü bir değişiklik yapmaya herkesin gücü yetmeyebilir. Ayrıca yeni sezonda gardırobunuzdaki tüm kıyafetleri yenilemeniz de gerekmiyor. Öncelikle defilelerde, moda dergilerinde ya da mağazaları gezerken gördüğünüz kıyafetlerden, gardırobunuzdaki parçalara uygun olanları seçmeniz gerekiyor.

ÇİÇEK DESENLERİ
Mesela bu yaz çiçek desenli tasarımlar çok moda... Bu akım hoşunuza gidiyorsa, çiçek desenli bir bluz satın alabilirsiniz. Bu bluzlar özellikle jean pantolonlar, bermudalar ve mini eteklerle çok şık duruyor. Diğer bir alternatif ise sade bir giyimi çiçekli takılarla tamamlamak olabilir. Bu sene platformlu ayakkabılar çok moda... Topuklu ayakkabı giymeyi seviyorsanız, çift platformlu modelleri denemelisiniz. Tercihiniz düz ve rahat modellerden yanaysa rengarenk babetlerden edinebilirsiniz. Ceketin gardırobun önemli parçalarından biri olduğunu düşünüyorum. Gardırobunuzda biri klasik olmak üzere birkaç farklı model ceket bulundurabilirsiniz. Bu sezon da elbise üstüne ceket giymek çok moda... Ayrıca bu yaz yine ceket-etek ve ceket-pantolon takımlar var. Daha spor giyinmeyi sevenler için spor bermuda ve mini eteklerle tamamlanan ceket modelleri de bulunuyor. Bacaklarına güvenen kadınlar için bu sene diz üstü ve mini olmak üzere pek çok etek çeşidi tasarlandı. Kendi hayat ritminize uygun, kullanışlı ve şık bir etek almanızda fayda var.

BORU PAÇALAR
Bu etekleri gideceğiniz mekana göre düz babet ya da yüksek topuklu ayakkabılarla tamamlayabilirsiniz. Pantolon, pek çok kişinin gardırobunun vazgeçilmezi... Bu sene dar kesimli bilekte biten sigaret pantolonlar çok moda... Ayrıca boru ya da bol paçalı pantolonlar da var. Bol paçalar rahat giyinmeyi sevenler için ideal... Gece-gündüz giyilebilen dar kesimli modeller, kadınsı görünmek isteyenler için doğru seçim...