kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kendimi 'Duvar'ın ardına daha yakın hissediyorum!

DENİZ AYYILDIZ - GÜNAYDIN
Duvar dizisinde zengin kızı İklim'i canlandıran Sinem Öztürk 'Gerçekte orta halli bir ailenin kızıyım. İçtenlikten hoşlanırım. Asla zengin diye bir erkekle beraber olamam. Kendimi duvarın öteki tarafına daha yakın hissediyorum' diyor..
atv'nin gençlik dizisi 'Duvar'da İklim karakterini canlandıran Sinem Öztürk, kısa sürede büyük bir hayran kitlesi edindi. 'Duvar'ın parlayan yıldızı, duru güzelliği ve yeteneğiyle göz dolduruyor. 22 yaşındaki Öztürk, Marmara Üniversitesi Sinema Bölümü mezunu... 'Duvar' dizisindeki rolünden önce hep kamera arkasında olan, Öztürk'ün kendi çektiği 8 kısa filmi var. Genç oyuncunun en büyük hayali ise senaryosunu kendisinin yazdığı bir filmi yönetmek...

* 'Duvar' dizisi ilk oyunculuk denemeniz... Diziye nasıl dahil oldunuz? Seçmelere mi katıldınız?
Zaten uzun zamandır seçmeleri yapılıyormuş, cast birkaç kez değişmiş. Ben çok sonraları gittim görüştüm, birkaç gün sonra 'okey' dendi.

* Senaryoyu okuyup rolünüzü öğrendiğinizde ne düşündünüz?
Çok heyecanlandım... Zaten cıvıl cıvıl bir dizi, hep gençler var. İklim'in hikayesi çok hoşuma gitti. Önce isimleri beni çekti: İklim ve Ege... İçimi ısıttı isimler... Zevkle oynuyorum İklim karakterini...

* Canlandırdığınız İklim karakterini biraz anlatır mısınız?
İklim zengin bir ailenin kızı, zengin arkadaşları var. Ama bulunduğu ortamda mutlu değil... Kendisini o zengin arkadaşlarının içinde yalnız hissediyordu. Farklı bir dünyaya özlemi vardı. Ama duvarın öbür tarafına geçmeye başladıkça, geçim sıkıntısı içinde yaşayan ama içten insanları tanıyacak. Ege ile aralarında aşk ilerledikçe İklim kendini bulacak.

* Siz kendinizi hangi tarafa yakın hissediyorsunuz?
Orta halli bir ailenin kızıyım. Samimiyetten, içtenlikten yanayım. Dizideki annem ve arkadaşlarım gibi gösteriş meraklısı insanlar yok çevremde. Sadece yakışıklı ya da zengin diye bir erkekle beraber olmaya kalkmam. Bu yüzden de duvarın öteki tarafına daha yakın hissediyorum kendimi. Herhalde zengin tarafta olsaydım mutlu olmazdım...

DİZİLER DOĞALLIKTAN UZAK
* Dizilerin kadrosunda ille de flaş isimler bulunuyor. Mankenler, şarkıcılar... 'Duvar'da tanınmamış yüzler var. Bu sizce bir avantaj mı yoksa dezavantaj mı?
Bazıları, sadece manken veya şarkıcı diye ünlü oldukları için, dizilerde oynatılınca kızıyorum. Eğer, yaptığı işin hakkını verebiliyorsa, karakteri başarıyla canlandırabiliyorsa herkesin oyunculuk yapmaya hakkı vardır. Sonuçta konservatuar okuyan ama oyunlarını beğenmediğim bir sürü oyuncu da var. 'Duvar'da yeni yüzler olması hoşuma gitti. Çünkü artık dizilerde aynı yüzleri görmekten sıkıldım. Pek çok oyuncu birkaç dizide birden rol alıyor üstelik de hemen hemen aynı karakteri canlandırıyor. Seyirci de afallıyor... Doğallıktan uzaklaşıyor o zaman diziler.

* Güzellik oyuncu için ne kadar önemli?
Rolüne göre önemli... Karakter oyuncusu için önemi yok... Fiziğin, karaktere uygun olması gerekir...

* Ama güzel insanlar daha çabuk şöhret oluyorlar
Doğru... Halkımız pek çekimlere, senaryoya falan dikkat etmiyor açıkçası... Başroldekiler yakışıklı olsun, güzel olsun, onlara hayranlık duysunlar, aşık olsunlar yetiyor izleyicilere. Tabii ki güzellik artı puan bu durumda da... Dizilerde de kalite biraz düştü. Ağa dizileri moda oldu mesela, her kanalda ağa dizileri var. Tarz olarak da Amerikan sinemasına özenti var.

* Kamera arkasında olmak mı daha keyifli yoksa oyunculuk mu?
Kamera arkasına geçtiğimde kendi projemi yapmak istiyorum. Bir süre oyunculuk yaptıktan sonra kendi senaryomu yazıp, kendim yönetmek istiyorum. O zaman hayallerime kavuşacağım.

* Ege'yi canlanldıran Taylan Güner'le aranız nasıl? Aşk söylentileri dolaşıyor ortalıkta.
Yok öyle bir şey... Taylan'la çekimler başlamadan iki hafta önce tanıştık. Zaten kendisi Adanalı, İstanbul'da bizim misafirimiz sayılır. Ailem de onu çok seviyor. Sık sık bizim eve yemeğe geliyor...
Haberin fotoğrafları