kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pazar SABAH 
ÖNCEL ÖZİÇER

Kankayla sevişme!

Ben bu tanımı, beş yıl önce, ilk kez Vanilla Sky adlı filmde duymuştum. 'Fuck buddy', arkadaşlıkla, sevgililik arasındaki, kopya koyun Dolly tadında ilişkilere verilen ad. Terimi ilk kez duyanlar için Ekşi Sözlük'ten kısa bir tur: Nedir fuck buddy?
- Seks yapılan arkadaş.
- Sexgili.
- Duygulardan arınmış seks.
- Yatak kankası.
- Bir kısım insanın, sevgilisi sandığı kişilerin gerçek ismi.
- Paylaştığın çok şey olmasına rağmen içinde sorumluluk olmayan ilişki.
- Birbiriyle çok yakın arkadaş olan kadın ve erkeğin, işin içine aşk-meşk karıştırılmaması şartıyla ve kıskanma, sahiplenme gibi duygulardan muaf olmanın getirdiği rahatlıkla daha keyifli orgazmlara yelken açtıkları cinsi münasebetin partneri olma durumu.
- Genelde eski kız arkadaşlarıyla yaşanan, ortak tek yanın ten uyumu olduğunu fark edince "Neden olmasın?" fikriyle yıllarca sürdürülen ilişki... Son bulması, bir tarafın evlenmesiyle falan değil, ancak taraflardan birinin anlaşmaya ihanet edip âşık olmaya başlamasıyla olur.
- Vanilla Sky filminde işlenen konu.
- Sevgili kavramının yavaş yavaş ortadan kaybolmasına neden olan, "Bir telefon açarım zevkimi alırım, sonra o sağ ben selamet," mantığının gelişmesini sağlayan, duyguları öldüren ya da duyguları ölmüşlerin yaşam tarzı haline gelen kavramdır. kimi zaman hoşuna gider insanın, kimi zamansa "Aman ne b.ktan iş," dedirtir. Çünkü felsefesi şudur; fuck buddy'ler sürekli aranmaz, ne yapıp ettiklerine karışılmaz.
- Düşündüğümüzde, "Olsa ne iyi olur, sorunsuz, tripsiz, sevgisiz birbirine dalan insanlar... Ne güzel..." diye iç geçiririz, lakin sevgilinin odasını arayınca, telefona çıkan hatun ya da erkek kişi "Pardon, yaa sen sevgilisi misin? Orgazm olmak üzere de... Üç dakika sonra arar mısın?" derse, "Ha ben özür dilerim, işiniz bitince çaldırın emi," diyemeyeceğinizden, istemeyerek aklınızdan çıkardığınız olay.
- Kız âşıktır, ama erkek ilişki istemediği için kız, fuck buddy olmaya razı olur ve sonunda hiçbir zaman bir ilişki olmaz. Kız da bunu zamanla kabul eder ve zevksiz sevişmeler yaşanır.

ZAVALLILIK HALİ
Bana sorarsanız "İnsanlık adına, bir zavallılık hali," derim. Bir nevi tavşanlaşma durumu... Ki tavşanlar, hayvanlar âleminin en sevişgen yaratıklarıdır malumunuz. Neyse, başta da dedik ya, artık ilişkilerden söz ederken sevgililik, dostluk, kankalık arasına 'fuck buddy' terimi de yerleşti. Bu hem aşka hem de dostluğa hakaret! Kendi çevremden biliyorum, ağzım açık izliyorum. Erkek arkadaşlarım içinde bir 'fuck buddy'si olmayan yok. İki tarafın da bu alışverişten, beklentisi olmuyor. Külahıma anlatsınlar! Çünkü aynı ilişki çeşidini yaşayan kadınlar da tanıyorum. Onlar sadece rol yapıyor. Aslında o, arada bir seviştikleri kankalarının, günün birinde kendilerini sevgili olarak göreceklerini, aşk yaşayacaklarını hayal ediyorlar. Ki ben bu hayalin gerçekleştiğini henüz görmedim. Vanilla Sky'ın DVD'sini izlerseniz, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Fuck buddy'lik kadınlar için umut kapısıyken, erkekler içinse 'tanıdık biriyle hacet gidermek'ten öteye gitmiyor. Benden bu son moda ilişki çeşidine balıklama atlayan arkadaşlara tavsiye: İkisi de bizim olsun, ama mümkünse ayrı ayrı olsun. En güzeli ve de doğalı!