kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
EMRE AKÖZ

Sezer bunu da yaptı!

Geçtiğimiz Çarşamba akşamı, Prof. Niyazi Öktem ve yazar Mustafa Akyol'un birlikte sundukları ' Sözün Erdemi' programındaydım.
Yeri geldi, bürokratik mekanizmalardaki saçmalığa varan tuhaflıklara örnek olarak, bir öğretim üyesinin nasıl kendine oy atarak (yani sadece ' 1' oy alarak) rektör seçilebileceğini anlattım.
Böyle bir şeyin nasıl mümkün olduğunu 17 Nisan günü bu köşede ayrıntılı olarak yazdığım için tekrarlamayacağım. Bana inanmayanlar
YÖK kanununa baksın.
Programdan sonra Prof. Öktem, " Ne demek istediğini anlıyorum, sistemin çarpıklığına değiniyorsun ama pratikte böyle bir şey olmaz " dedi.
Hocaya ne cevap verdiğimi hatırlamıyorum ama içimden, ' olmaz demeyin, burası Türkiye' diye geçirmiştim.
Sonra ne mi oldu?
Bu ön bilgiden sonra, gelin dün gazetelere yansıyan haberi okuyalım: " 15 üniversitenin rektör atamalarını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, toplam 50 oyun kullanıldığı Kastamonu Üniversitesi'ndeki seçimde 15 oyla en fazla oyu alan Prof. Mustafa Safran'ın yerine 2
oy alan Prof. Bahri Gökçebay'ı tercih etti."
Oy kullanan diğer 49 öğretim üyesinden sadece biri, " Gökçebay bu işi iyi yapar " diye düşünmüş. Kalan 48 hoca ise onu uygun bulmamış.
Prof. Gökçebay'ı tanımam. Eminim değerli bir hocadır. Belki de rektörlükte başarılı bir sınav verir.
Ama mademki " Rektörünüz kim olsun " diye seçim yaptırıyorsunuz, o zaman sonuçlara saygı göstermeniz gerekir. Başkalarından ' bir' oy alabilen bir kişiyi dahi rektör atayacaksanız seçime ne gerek var?