kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Başbakan Erdoğan'a mesaj

Fıstığı ile ünlü Güneydoğu'nun şirin bir ilinin önemli bir sivil toplum örgütünün başkanından bir mesaj aldım . STK Başkanı, Başbakan Erdoğan'a iletmek istediği mesajında aynen şöyle diyordu " Basında ve de sizin köşenizde ilimizden seçilen şovmen bir bakanın icraatlarını takip ediyorum . Bu zat ilimizi de, ülkemizi de unutarak Türkiye'de istihdam yaratan KOBİ' ler ile sanayicilerimizi kandırarak tesislerini kapattırıp yandaşlarına ait Mısır'daki arsalarını pazarlamaya çalışıyor. Burada milyonlarca işsiz var, bunları görmüyor ve fabrikalarımızı Mısır'a götürmeye çalışıyor. Bu Bakan'ın yaptıklarından bıktık. Bu Bakan'ın teşkilatlarındaki yolsuzluk iddiaları da gündemden düşmüyor. Hangi pisliğe el atsan altından bu şovmen Bakan çıkıyor. Ben geçen dönem bu partiye oy verdim. Partinin gidişatından da Başbakan Erdoğan'dan da memnunum, ancak bu zatın ismini aday listesinde görürsem AK Parti'ye asla oy vermem ve verdirtmemek için çalışırım."
Bana gönderilen bu mesajı okuyunca adı geçen yüzer gezen Bakan ile ilgili yolsuzluk iddialarına yer veren yazılarıma da bugüne kadar hiçbir yanıt gelmedi. Bu Bakan'ın isminin SOMO ile akaryakıt kaçakçılığında da geçtiği CIA raporlarında bile yer aldı. TBMM akaryakıt kaçakçılığı araştırma komisyonunda eski bürokrat diye işaret edildiği bizzat AK Parti'li Komisyon üyelerinden duydum. Kendisine bağlı Gümrük teşkilatlarında yaşanan kaçakçılığa yardım ettiği kendi müfettişlerinin raporlarına yansıyan Baş Müdürler ile Müsteşar vekilini korumak için canla başla çalışmasına rağmen yargılanma yolu ancak Danıştay kararı ile aşılabildi. Danıştay'ın yargılama kararından sonra bu bürokratlar için dönüşleri muhteşem olacak sözleri ile korumaya çalıştı. Kaçakçılığı ortaya çıkaran Teftiş Kurulu Başkanı ve müfettişleri de görevden aldı. Bütün bu iddialara bugüne kadar tek bir satır cevap yazamadı. Sıkışınca da dolaylı olarak 'Üst düzey bir askerin eşinden dolayı yakını olduğunu ima ederek' yolsuzluklarını yazan gazetecileri sözde korkutmaya çalıştı. Oysa akrabam diye adını kullandığı o üst düzey asker dürüstlüğü ve vatanseverliği ile bu noktalara gelmiş, onun adını bile menfaati için kullanmaktan çekinmiyor.
Yolsuzluk iddialarına bile cevap veremeyen bu zatın aday olması halinde, bu yolsuzluk iddialarını içeren dosyaların muhalefet tarafından seçim bölgesinde açıklanmak üzere şimdiden çoğaltıldığını hatırlatmakta yarar vardır.