kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Saatte en az 300 kalori

Dr. Yasemin Fatih Amato
16.05.2007
Üzerinde fazla durmadığımız harika bir spor var. Bugün ondan bahsetmek istiyorum. Bilirsiniz, her çocuk bir gün iki tekerlekli bisiklete binmeyi hayal eder. Biz de bu işi düşmeden başarabilmeleri için onlara yardımcı oluruz... Arkalarından tutarız, yüreklendiririz... Aynı yürümeyi öğrendikleri gibi, bir gün bisikletin de kontrolünü ele alırlar. Bunu ilk başardıklarında biz de en az onlar kadar seviniriz, çocuklarımızı gururla alkışlarız! Bisiklete binme becerisi, yürümekten sonra ikinci büyük denge başarısıdır çocuk gelişiminde...

Selülitler erir

Bisiklet çocukların gelişmesi için ne kadar yararlı ise, yetişkinler için de en az o kadar faydalıdır. Öncelikle aynı yüzme gibi, bisiklete binmek de vücut ağırlığını hissettirmeyen bir spordur. Çünkü eklemlere fazla yük bindirmez. Tekerlekler hafif bir hareketle dönerken, siz rüzgârı kucaklayarak, sessizce ilerlersiniz. Bu arada eşsiz bir özgürlük duygusu ve neşeyle dolaşırsınız. Bisikletin cinsine ve kullanım tarzınıza bağlı olarak, bu sporla saatte en az 300 kalori yakabilirsiniz. Bisiklete binmek, selülitle baş etmek için de çok yararlıdır. İnsanın moralini yükseltir, savunma sistemini güçlendirir, kan dolaşımını düzenler ve cildin güzelleşmesini sağlar. Bu spor, özellikle karın ve kalça bölgesindeki yağların erimesine yardımcı olur. Bağırsak hareketlerini düzenler. Bisiklet kullanmak, ilerleyen yaşlarda büyük bir sorun haline gelen denge duygumuzu geliştirir. Pedal çevirdikçe, özellikle bacaklarımız, ayrıca sırt ve karın kaslarımız güçlenir, duruşumuz düzelir.

Pedal çevirin
Bisiklete binenleri kutlamaktan başka, söyleyecek sözüm yok. Ama eğer ara verenlerdenseniz, derim ki, bir daha deneyin. Unutmadığınıza emin olabilirsiniz. Biraz pedal çevirin, yüzünüze vuran tatlı rüzgarı hissedin. Bırakın kendinizi, kaslarınız canlansın, içinizdeki çocuk uyansın! Belki de bu defa çocuklarınız sizi alkışlar! Bu keyfi yeniden keşfettiğinize göre, kendinize yeni bir bisiklet alın, arabanızın arkasında ona bir yer ayırın ve yeniden kavuştuğunuz bu dosttan artık hiç ayrılmayın.