kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hande Ataizi, 8 yıl önce Bodrum'daki Şaziye Bar'ın tuvalet penceresinden kaçmaya çalışırken yakalandı. Kaçma nedeni; yaptırdığı estetik sonrası burnundaki bandajla görülmek istemeyişiydi!

Şöhret zehirlenmesi ünlülerin baş belası!

Genç yaşta şan-şöhret sahibi olan pek çok ünlünün yaşadığı psikolojik sorunlar; Hülya dergisi tarafından masaya yatırıldı: Zehirlenme sadece gıda yoluyla olmuyor, şöhretin fazlası da zehirliyor! Kimi alkole vuruyor, kimi vücuduna zarar veriyor..
Tüm dünyada ünlüleri etkisi altına alan 'şöhret zehirlenmesi', geçtiğimiz günlerde 'iş bulamadığı için' intihara teşebbüs eden oyuncu Özlem Savaş'la yeniden gündeme geldi. Hülya dergisi muhabirlerinden Arzum Uzun'un kaleme aldığı yazı da; şöhretin 'ateşten gömlek' olduğunu, bir kez daha gözler önüne serdi.

GÜLECEK GÜÇLERİ YOK
"Daralan çemberin içinde hareket alanı sıfırlanan şöhretler, para ve alkışlarla bulamadıkları saadeti; yanlış evlilikler, uyuşturucu ve alkolde arıyor" diyen Uzun, 'şöhret zehirlenmesi'ni şöyle ifade etti: "Özel hayatları didik didik edilince kapana kısılmış fareler gibi kendilerini parçalamaya başlarlar. Kapılarına dayanan bunalım, kara günlerin ve kabusların habercisidir. Gülücükler dağıtmak zorundadırlar ancak güçleri yoktur. Ünlülerin en büyük sorunu; artan beklenti karşısında zayıf düşüp, psikolojik rahatsızlıklar geçirmektir."

BİZDE DE ÖRNEK ÇOK
Geçmişte; Elvis Presley'in bile ününü kaybetme korkusuyla depresyona girip evine kapandığını hatırlatan Arzum Uzun, ülkemizde de pek çok ismin 'şöhret zehirlenmesi' yaşadığına dikkat çekti. Bu hastalığın panzehirinin; "Mütevazı bir duruş, ayakları yere basan bir tavır, iyi aile ilişkileri ve kameraların önünden uzak durmak" olduğu vurgulanan yazıda; Türkiye'de şöhret bunalımına giren isimler de şöyle sıralandı: "Rockçı Teoman, medyaya alkollü görüntüler vermesi ile magazin muhabirlerinin bir numaralı malzemesi haline geldi. Özlem Savaş ve Yalçın Menteş, alkol bağımlısı oldu. Hande Ataizi'nin yaşadığı bunalım sonucu, bar penceresinden kaçmaya çalıştığını hatırlamayanınız yoktur herhalde! Arzu Yanardağ'ın yıldızının yeni parladığı günlerde; depresyon geçirip rehabilitasyon merkezinde yattığını, evliliğinde loğusalık bunalımı yaşayıp boşandığını; Deniz Akkaya'nın polise alkollü araba kullanırken yakalandığında geçirdiği sinir krizini ve gözyaşlarını, üstüne bir de sevgilisinden dayak yediğini anlatarak televizyonlarda ağladığını da kimse unutmamıştır. Bu kızlar çıldırmış mıydı? Hayır! Şöhret zehirlemişti onları, hepsi bunalımdaydı!"
Haberin fotoğrafları