kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fuat Güner konuşmasaydı polemik büyümezdi

BUGE CANKAT / GÜNAYDIN
'Şinanay' şarkısının sahibi Fuat Güner'e bir alkış' diyerek ortalığı karıştıran Ferda Anıl Yarkın şöyle konuştu: Gaf yapmadım. Ben 'doğrudur' demedim ama bildiğim bir şeyi söyledim. Ayrıca orada bu rivayeti destekleyen biri de vardı. Fuat Ağabey, böyle bir şey varsa bile söylememeliydi..
Geçen haftaki 'Şarkı Söylemek Lazım' yarışmasında Ferda Anıl Yarkın, Onno Tunç'a ait olduğu bilinen 'Şinanay' şarkısının Fuat Güner'e ait olduğunu söyleyince ortalık bir anda karıştı. Yarkın'ı; Fuat Güner de destekleyince, Sezen Aksu canlı yayına bağlandı ve iddiayı yalanladı... Ancak ardından bu konu hakkında pek çok rivayet dolanmaya başladı. Yarkın'ın 'Şinanay' şarkısını söylemesinin ardından 'Fuat Ağabey'e alkış' demesinin, Fuat Güner'le birlikte planlanmış bir kurmaca olduğu, yayından sonra Fuat Güner'in ben nasıl böyle bir konuşma yaptım diyerek dertlenmesi gibi... Diğer bir rivayete göre ise o dönem Sezen Aksu'nun vokalistliğini yapan Harun Kolçak'ın; konu canlı yayında tartışılırken hiçbir şey bilmediğini söylemesi, 'Minik Serçe'yi çok üzmüştü. Bütün bunlardan sonra tartışmayı başlatan Ferda Anıl Yarkın'la görüştüğümüzde, bu olayın düzmece olmadığını, sadece yayın sırasında kendi bildiği bir şeyi söylediğini ifade etti. Sezen Aksu'nun bu olaya dahil olmasına çok üzüldüğünü dile getiren Yarkın, Fuat Güner'in yanlış davrandığını da söyledi.

* Geçen hafta 'Şinanay' şarkısının bestecisinin Fuat Güner olduğunu açıkladınız durduk yere... Neden böyle bir şeyi söyleme gereği duydunuz?
Bu bir açıklama değildi ki... Ben sadece bildiğimi söyledim. Bildiğim derken, 'Bu doğrudur' anlamında değil ama benim bu söylediğim sözü destekleyen biri vardı ki; Fuat Güner'in kendisi... O da buna "Hayır" demedi. "Hayır Ferda yanlış biliyorsun, bu şarkı Onno'nundur" deseydi! Ama destekledi.

OLANLAR DÜZMECE DEĞİL!
* Peki bu hep bilinen bir şey miydi müzik camiasında?
Müzik camiasında her zaman besteyi şarkı söyleyenin zannederler. Pek çok şey orada burada konuşulur ama hiçbir şey net değildir. MESAM'a ya da Sezen'e gidersiniz onlar nettir. Bu olay için de öyle... Ama rivayet edilen durumun kişisi oturuyor orada ve "Evet, bu benim şarkım" diyor.

* 15 yıllık sır ortaya çıktı denildi. Siz bu şarkının Fuat Güner'e ait olduğunu nereden biliyordunuz?
Valla ben sır filan saklamıyorum. Zamanında bir yerlerde otururken Fuat Ağabey de söylemiş olabilir veya birileri gelmiş ve "Bu şarkı Fuat Güner'e aitti" demiş de olabilir... Ama yüzde 100 doğrudur veya yanlıştır bilemem...

* Bu olayın düzmece olduğu, şarkı seçilirken Fuat Güner'le birlikte özellikle böyle bir polemiğin düzenlendiği iddia edildi...
Olabilir mi öyle bir şey... Çok aciz bir numara bu... Fuat Ağabey'in buna ihtiyacı olsa bunu kendi kendine de söylerdi... Benim hayatımda böyle şeyler olmamıştır. Beni tanıyan da biliyor, yıllardır bu piyasanın içindeyim.

SEZEN'E ÜZÜLDÜM
* Bu olayın ardından Sezen Aksu da telefona bağlandı ve şarkının sahibi Onno Tunç'tur dedi...
Ben şahsım adına Sezen Aksu'nun böyle bir işe girmesine çok üzüldüm. Benim en son isteyeceğim şey, Sezen Aksu'nun telefona bağlanıp Onno Tunç'u savunmasıydı. Orada çok gereksiz polemikler de oldu. Ben kendisini çok seviyorum. Onno Ağabey ise benim canım; bu işe girmemin tek sebebi ve benim idolüm. Her neyse... Demek ki, herkesin hayatında böyle gizli kalmış noktalar var ama konuşulmuyor. Kimin doğru söylediğini bilmiyorum. Sezen Aksu bu işin piri. Fuat Ağabey belki bir şeyler yaşadı. Ben kendi adıma fikir yürütemiyorum.

* Kendinizi yarışma sonrasında gaf yapmış gibi hissettiniz mi?
Hayır kesinlikle... Bana 'Orada hatalısın' diyecek bir sürü müzik adamı vardı. Eğer kabul etmeselerdi gaf olurdu. Ne yapabilirim hayatta hiçbir şey gizli kalmıyor, benim hayata bakış açım bu... 80 sene sonra da ortaya çıkıyor. Bilmiyorum bu durum belki de Fuat Ağabey'in yıllardır kafasına takılmış bir olaydır ve orada açıklama gereği hissetmiştir.
Haberin fotoğrafları