kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Ege'de bahar.. Manisa, İzmir, Urla..

NEBİL DE, "Fırsat bu fırsat" diye bir yüklemiş ki programı.. İki günde üç söyleşi.. Üstelik Sunay da yok.. O gene dünya turunda bir yerlerde..
Manisa Celal Bayar Üniversitesi nasıl, ama nasıl güzel, nasıl keyifliydi.. Bitsin istemedim, doyamadım.. Yıllar evvel yalnız gitmiştim, o salona. O gün koltukları dolduranlar diploma aldılar, çoktan..
Manisa'da iki yere uğradık..
Birisi Ayni Ali.. Ağbim orda bekliyordu bize, nargilesiyle.. Öcal Ağbim "Türkiye'de nargilenin en iyi içileceği yer" der, Ayni Ali için.. Kahve değil, müze.. Bina tarihi zaten.. Bugün burayı koruyan Levent de, tarihi aileden..
İçerisi gençlerle dolu.. En hoşuma giden de bu oldu.. Gençlerin tarihi bir Anadolu mekanını buluşma yeri seçmeleri.. Anadolu'yu Starbuckslar, Gloria Jeanslar işgal ederken..
Sonra Sanayi Mahallesine götürdü Öcal Ağbim bizi.. Bir Ali de orda.. Köfteci Ali.. Köfteleri tabakta değil, kağıtta ikram ediyorlar.. Bir lezzet.. Bir lezzet..
Hadi fırladık Urla'ya..
Bir Kültür Merkezi, şaşarsınız.. Nasıl güzel, nasıl konforlu, nasıl işlevsel..
Hakan Çeken diye bir Urlalı iş adamı bir gün kaymakama "Şu spor salonunu elden geçireyim" deyince, Kaymakam "Salonun nesi var, sen bir katkıda bulunmak istiyorsan kasabana, Kültür Merkezi yap" demiş ve işte burası ortaya çıkmış. Bir ay olmuş açılalı.. 20 gecesini doldurmuşlar. En güzeli de bu.. Yapmak değil asıl mesele.. Doldurmak..
Ertesi sabah Agora D&R'da sohbet ve söyleşi.. Bu Agora'ya da yıllar önce Mudo götürmüştü. "En büyük dükkanı burada açacağız" diyerek.. Kaba inşaattı o zaman. Harika bir alışveriş merkezi olmuş. Yetmemiş, şimdi yan arsayı alıp, mevcudun iki misli ek yapıyorlar..
İzmir'de iki gece yattık.. Bir gece Miko tabii.. Artık kaçmaz ve şaşmaz durak oldu.. Cenap ve eşi nasıl ağırladılar bizi.. Ertesi gece Anvelodaydık.. Nostalji gecesiymiş.. 80'li yılların şarkıları ama, gene disko temposu.. Çastıra, çastıra..
Son öğle yemeği İnciraltı'ndaydı.. Burası harika bir tatil yeri olmuş, Burhan Özfatura'ya bin teşekkür.. Ne var ki, Belediye otobüsleri ile, Özdilek Otel Servislerinin bundan haberi yok.. Milletin çoluk çocuk ailecek dolaştığı sokakları otoban sanıp bir gaza basıyorlar ki.. Çocuğun anasının elinden kurtulması ölüm sebebi.. Olur mu böyle şey?.. Birileri uyarmalı. İzmir Trafik Müdürlüğü de bölgeye mutlak ekip koymalı..
İlaç gibi geldi Ege..
Biz Nebil'le hava alanına yola çıkarken, arabasının gazına Alaçatı'da hafta sonu için basan Haşo'yu fena halde kıskandım..
Ağbim söyledi.. Çeşme Festivali'ni geri getirme kararı vermiş, Belediye Başkanı, bu yaz.. Yanaklarından öperim.. Bu festivalin önünü kesenler Çeşme'ye en büyük kötülüğü yaptılar.. Kesintisiz devam etse, şimdi dünya çapında olaydı.
Festivalde ordayım, Çeşme!..