kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Can Gürzap Sapanca'da Açıkhava Tiyatrosu kuruyor

Ece SARUHAN/GÜNAYDIN
Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Can Gürzap, 3 Ağustos'ta Sapanca'da 800 kişilik bir açıkhava tiyatrosu açmaya hazırlanıyor. 10 yıldır boş zamanlarında Sapanca'nın Mahmudiye Köyü'nde yaşayan Gürzap, "Belediye Başkanı Niyazi Bağdat'la birlikte, bölgede bir tiyatro kurmaya karar verdik. 800 kişilik bu yerin adını da Kırkpınar Açıkhava Tiyatrosu koyduk" diye konuşuyor.

AÇILIŞTA KONSERLER VAR
Gürzap, tiyatronun konumu açısından seyirci zorluğu da çekmeyeceğini ifade ediyor. Tiyatronun İzmit ve Adapazarı'nın tam ortasında yer aldığını belirten usta oyuncu, mimarlığını Erkut Sayıl'ın yaptığı tiyatronun sanat yönetmeni olacak.

İSTANBUL HAYALİ
3 Ağustos'taki açılışında Ferhat Göçer, MFÖ, İzel ve Vokaliz'in konser vereceği tiyatroda, 'Amadeus', 'Bahar Noktası', 'Casablanca' ve İzmit Tiyatrosu'ndan üç tane çocuk oyunu sahnelenecek. Ayrıca Devlet Halk Dansları da gösteriler yapacak. Etkinlikler 1 ay boyunca devam edecek. İstanbul'da da benzer bir projeyle tiyatroseverlerle buluşmak istediğini belirten Gürzap, "Böyle bir hayalim var ama oyun bulmak çok zor. Aylardır ben Cihan Ünal da yurtdışındaki oyunları izlemeye gidiyoruz ama referans verilen oyunları bile beğenmiyoruz. Maalesef televizyon tüm konuları tüketiyor" diyor.