kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Ali Ülker, bütün ürünlerin piyasaya sunulmadan önce Murat Ülker tarafından tadıldığını söyledi.

Borsaya çikolata ve kek ikram edecek

Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, Ülker Çikolata ve İdeal Kek'i gelecek yıl halka arz edeceklerini, gelecek kaynakların yurtdışı yatırımlarında kullanılacağını söyledi..
Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, Ülker Çikolata AŞ ve İdeal Kek AŞ'yi halka arz etmeyi düşündüklerini belirterek, halka arzdan gelecek kaynakların yurtdışı yatırımlarda iştirak olarak değerlendirileceğini söyledi. 2006 yılı performansı ve 2007 yılı hedeflerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Ali Ülker, isimlerin ana faaliyet alanlarına uygun olması açısından Ülker Gıda'nın isminin Ülker Bisküvi, Üstün Gıda'nın Ülker Çikolata olarak değiştirileceğini, İdeal Gıda, Fresh Cake ve Anadolu Gıda şirketlerinin de İdeal Kek ticaret unvanı altında birleştirilmesine karar verildiğini belirtti. Ali Ülker, Ülker Çikolata AŞ ismini alacak Üstün Gıda AŞ'nin geçen yılki cirosunun 760 milyon dolar, kârının 48 milyon YTL, diğer 3 şirketin toplam cirosunun da 266 milyon YTL ve net kârının 29 milyon YTL olduğunu belirterek, şunları söyledi:

2008 BAŞI OLABİLİR
"Ülker Çikolata ve İdeal Kek AŞ'yi halka arz etmeyi düşünüyoruz. Bu 2008 yılı başında olabilir. Gelecek fonlar, sadece Türkiye'deki yatırımları değil, yurtdışındaki yatırımlarda da iştirak etme şeklinde kullanılacak. Yani halka arzdan gelecek kaynaklar, başta Romanya ve Suudi Arabistan olmak üzere yurtdışı yatırımlarda iştirak olarak değerlendirilecek." Ülker İstişare Konseyi Üyesi ve Grup Sözcüsü Metin Yurdagül de, Ülker Şirketler Topluluğu'nun 2006 yılında yüzde 12.1 büyüyerek yaklaşık 7.5 milyar dolarlık ciroya ulaştığını söyledi.
Haberin fotoğrafları