kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

"F.Bahçe şampiyonluğu fair-play ruhu içinde kazanmadı"

Yeni Haber
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Fenerbahçe yönetiminin Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğu fair-play ruhu içinde kazanmadığını söyledi.

Mecidiyeköy'deki Galatasaray Store Çadırı'nda basın toplantısı düzenleyen Adnan Polat, son dönemdeki şampiyon Fenerbahçe'nin Ali Sami Yen Stadı'nda alkışlanması isteğine değinerek, ''Nereden geldi bilmiyorum? Biz geçen sene şampiyon olduğumuz vakit Fenerbahçe, 100 yıllık dostumuz olmasına rağmen bırakın alkışı ve tebriği, internet sitelerinde dahi tek kelime edilmedi. Biz Fenerbahçe camiasının ve taraftarının şampiyonluğunu kutluyoruz ama yönetim için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Çünkü fair-play ruhu içinde kazandıklarını düşünmüyoruz. Son 3 haftadır medyaya yansıyan haberlerini tekrar düşünürseniz, neden fair-play içinde şampiyon olamadıklarını görürsünüz'' dedi.

Saha içinde Fenerbahçe takımının alkışlanıp alkışlanmamasının tamamen futbolcuların inisiyatifinde olduğunu kaydeden Polat, ''Biz futbolcularımıza rakibini talimatla alkışlatma anlayışı olan bir yönetim değiliz. Ama oyuncularımdan aldığım bilgiye göre böyle bir şeyin olmasını beklemiyorum. Biz en iyi şekilde ağırlayıp, maçı oynayıp göndermeyi düşünüyoruz'' diye konuştu.

''SABRİ'Yİ UYARACAĞIM''

Adnan Polat, Galatasaray TV'ye, Fenerbahçe aleyhine açıklamalarda bulunan futbolcuları Sabri'yi uyaracağını söyledi.
Sabri'nin söylediklerinin içerik olarak doğru dahi olsa, böyle bir beyanat vermemesi gerektiğini kaydeden Adnan Polat, ''Kendisini ikaz edeceğim. Kendi üstüne vazife olmayan konulara girmemesi gerektiğini söyleyeceğim. Gençliğine vereceğiz. Bu tür söylemleri futbolcularımız yapmamalı'' dedi.

YEMEK DAVETİ KONUSU

Fenerbahçe ile geçen sezon Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynadıkları maçtan sonra yaptığı, ''Ali Sami Yen Stadı'nda oynayacağımız ilk derbide Fenerbahçe yönetimine yemek vereceğiz'' şeklindeki demecinin hatırlatılması üzerine Polat, ''Ben davet yapmıştım, ama hiçbir olumlu ya da olumsuz cevap gelmedi. Teklifimiz hep geçerliydi. Bir cevap gelmedi zaten ve gelmesini de beklemiyordum açıkçası'' şeklinde konuştu.

''ŞAMPİYONLUĞUMUZA MAL OLAN HATALAR YAPILDI''

Adnan Polat, Futbol Federasyonu ile ilişkilerde Beşiktaş'ın hep olumlu, Fenerbahçe'nin hep karşıt, Galatasaray'ın ise değişen tutumlar sergilediği şeklindeki bir soru üzerine, şunları söyledi:
''Türk futbolunun en üst kurumu Futbol Federasyonu'dur. Biz federasyonla bazı konularda hemfikiriz, bazı konularda da ayrı düşünüyoruz, ama futbolun üst kurumu olduğuna göre aldığı kurallara saygılıyız. Federasyon kurumlarının zaman zaman Galatasaray'ın aleyhinde aldığı kararları eleştirdik. Bir saygısızlık ettiğimizi düşünmüyorum. İtham veya hakaret ettiğimizi kimse duymamıştır. Futbol Federasyonu'na bağlı PFDK, Tahkim Kurulu ve Merkez Hakem Kurulu'nun şampiyonluğumuza mal olan hataları olmuştur, ama hiçbir zaman kan davasına dönüştürmedik ve sadece düzeltilmesini istedik. Rakiplerin yaptığı gibi hakaret ve ithamda bulunmuyoruz. Dileriz ki hatalar minimuma iner. Fenerbahçe yönetimi galip geldikçe, başarılı oldukça centilmen oluyor. Aksi durumlarda ne hale geldiklerini görüyoruz.''

ALİ SAMİ YEN'E GÖNÜL RAHATLIĞIYLA GELEBİLİRLER

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Fenerbahçelilerin yarınki derbi maç için Ali Sami Yen Stadı'na gönül rahatlığı içine gelebileceklerini söyledi.

Mecidiyeköy'de bulunan Galatasaray Store Çadırı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adnan Polat, yarın yapılacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle ilgili olarak çeşitli spekülasyonların yapıldığını söyleyerek, ''Fenerbahçe takımı, yöneticileri ve taraftarları gönül rahatlığı içinde gelebilirler. Her türlü emniyet sağlanmıştır'' dedi.

Galatasaray kültürü içinde misafire nasıl muamele edileceğini çok iyi bildiklerini kaydeden Polat, ''Beşiktaş-Fenerbahçe maçında olduğu gibi stadımızın koridorlarında polis olmayacak. Hiçbir misafir takımın futbolcusu, yönetici veya görevlisi Ali Sami Yen Stadı'nda tacize uğramamıştır. Koridorlarımıza yalnızca 1 emniyet kamerası girecek'' diye konuştu.

Basında Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısına as oyuncularından yoksun bir kadroyla çıkacağı şeklinde haberlerin yansıdığının sorulması üzerine Polat, ''Şartlar ne olursa olsun Galatasaray-Fenerbahçe derbisi iki kulüp için de çok önemlidir. Bu maçlarda başarılı olunmak için tüm imkanlar seferber edilir. Çıkan haberlerin çoğunluğu gerçek dışıdır. Her iki takım da derbi müsabakalarını hep ciddiye almıştır. Aksi söylenemez'' derken, hiçbir Fenerbahçeli yöneticiyi şampiyonluk nedeniyle tebrik edip etmediğinin sorulması üzerine de, ''Fenerbahçeli yöneticilerin hiçbirini aramadım ve aramayı da düşünmüyorum. Yalnızca Fenerbahçeli arkadaşlarımı tebrik ederim'' cevabını verdi.

''CANAYDIN DERBİ MAÇTA OLMAYABİLİR''

Adnan Polat, son dönemde taraftarların tepkisiyle karşılaşan ve maçları izlemek için Ali Sami Yen Stadı'na gitmeyen Özhan Canaydın'ın, Fenerbahçe derbisini statta izleyemeyebileceğini kaydetti.

Özhan Canaydın'ın İstanbul dışında olduğunu söyleyen Adnan Polat, ''Başkanın yarın karşılaşmaya yetişebileceğini zannetmiyorum'' dedi.

Taraftarların gazetelere ilan vermesine kadar dayanan Özhan Canaydın'a yönelik tepkileri haksız ve yanlış olarak bulduğunu ifade eden Polat, ''Sayın başkanla 1 yıldır beraber çalışıyorum ve gece gündüz Galatasaray için iyi bir şey yapabilme amacıyla çalışıyor. Galatasaraylı olan herkes başkanlık makamına saygı göstermek zorundadır. Seversiniz veya sevmezsiniz ama o unvanı taşıyan kişiye saygı gerekli. Gazeteye verilen ilanı ise şiddetle kınıyorum. Galatasaray'a yakışmıyor. Alışılmamış, yanlış yöntemeler içine Galatasaray'ı sokmamak gerekir. Top çizgiyi geçince futbolcu ve teknik heyet başarılı, geçmeyince ise yönetim başarısız oluyor'' şekline görüş belirtti.

''DEVLET BÜYÜKLERİNİN FUTBOLA İLGİSİ BİZİ SEVİNDİRİR''

Adnan Polat, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Fenerbahçeli olması ve tribünde maç izlemesi nasıl bir etki yaratıyor?'' şeklindeki bir soru üzerine, ''Devlet büyüklerinin futbola ilgisi bizi sevindirir. Bu Galatasaray olarak bizi etkilemiyor. Başbakan ve Genelkurmay Başkanı bu dönem Fenerbahçeli. Daha önce Galatasaraylı olanlar da vardı, bundan sonra başka takımı tutan kişiler gelecektir. Maçlara gelip takip etmeleri bizi memnun ediyor'' dedi.

''SEYRANTEPE İHALE İLANI HAFTAYA''

TOKİ tarafından Seyrantepe'de yaptırılacak yeni stat için ihale ilanının önümüzdeki hafta yapılacağını belirten Polat, bunun iyi bir haber olduğunu ifade etti.

İhale ilanının ardından 45 günlük süre içinde yapımcı firmanın belli olacağını dile getiren Adnan Polat, ''Ağustos ayı sonu ve eylül ayı başında inşaat başlayacak. Orada yapılacak stat bitince ne kadar haklı olduğumuzu ve nasıl bir stada sahip olacağımızı göreceksiniz. Bu iş çok uzadı ve yılan hikayesine döndü. Herkesin sabrı taştı ama bazı şeyler Türkiye'de çok kolay olmuyor. Bürokratik işlemler dahi 8 ayımızı aldı. 10 senelik bir problemin ortadan kalkmasının başlangıcı'' diye konuştu.

''TEKNİK HEYETLE İLGİLİ KARAR SEZON SONU VERİLİR''

Adnan Polat, son dönemde teknik direktör Erik Gerets'in yeni sezonda takımın başında olmayacağı yönünde yapılan haberlere tepki gösterdi.İddia edildiği gibi yönetim kurulu toplantısında Erik Gerets'le yolların ayrılması yönünde bir karar alınmadığını belirterek, ''Sezon başından beri aynı spekülasyonlar yapılıyor. Yüzlerce defa cevap verdik. Galatasaray yönetimi, teknik heyetle ilgili kararını sezon bitince verir. Ancak Erik Gerets'in de devam etmekte olan 1 yıllık daha sözleşmesi olduğu unutulmamalı'' şeklinde konuştu.

''ÜÇÜNCÜ OLMAK SONUNCULUKTUR''

Eski başkanlardan Faruk Süren'in dün UEFA Kupası'nın kazanılmasının yıl dönümü nedeniyle yenilen yemekte yönetime yaptığı eleştirilerin hatırlatılması üzerine Polat, şöyle konuştu:
''Polemiğe girmek istemiyorum ama Faruk Süren'in açıklamalarında bir şeye yüzde 100 katılıyorum. Üçüncü olmak sonunculuktur. Şampiyon olamadığımız sürece başarısızız. Bu sene futbol takımımız bana göre başarısız bir sezon geçirmiştir. Halbuki son 35 yıldır ligi izleyen biri olarak söyleyebilirim ki, en kolay şampiyon olunabilecek seneydi. Türk futbolu 3 büyükler açısından ciddi bir futbol kalitesizliği içinde oldu. Umarım gelecek sene daha iyi futbolla, daha iyi neticeler alırız. Bu sene benim açımdan tam bir hayal kırıklığı oldu. Rakiplerimiz açısında beklentilerim tuttu ama kendi takımımızla ilgili tutmadı. Bu sonuçta muhakkak ki biz yöneticiler dahil olmak üzere herkesin payı vardır.''

BAYRAK DİKME OLAYI

Galatasaray'da teknik direktörlük yapan İskoç teknik adam Graeme Souness'ın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na bayrak dikmesinin rövanşı olarak Fenerbahçeli futbolcuların da yarın Ali Sami Yen Stadı'na bayrak dikecekleri şeklindeki haberlerin sorulması üzerine Polat, sert bir şekilde, ''Souness'in Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki bayrak dikme olayı planlanmış ve tamamen spontane gelişen bir olaydı. Kendileri burada, stat da burada. Yapmak istiyorlarsa buyursun gelsinler ve diksinler bayraklarını'' cevabını verdi.

''ŞAMPİYONLAR LİGİ ÇOK ÖNEMLİ''

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Şampiyonlar Ligi'ne de girememelerinin kendileri açısından büyük kayıp olacağını anlatan Adnan Polat, Şampiyonlar Ligi'ne katılmaları halinde Ali Sami Yen Stadı'nı uygun hale getireceklerini belirterek, şunları söyledi:
''Bizim için Şampiyonlar Ligi'nin imaj ve prestij ile maddi boyutu var. Önümüzdeki iki maçı kazanıp Beşiktaş'ın puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Şampiyonlar Ligi'ne kalmamız halinde Ali Sami Yen Stadı'nın UEFA kriterlerini uygun hale getirmek maçlarımızı burada oynamak için gerekli çalışmalara başlayacağız. 3 aydır ciddi hazırlık içindeyiz tadilat için. Seyrantepe Projesi bitimine kadar tüm Avrupa kupası maçlarımızı burada oynama fırsatı verecek bu tadilat. Atatürk Olimpiyat Stadı'na mecburiyetten gitmiştik ve ben dahil kimse istemiyordu. İhale teklifleri alındı. Düğmeye basarsak 1 gün sonra çok ciddi faaliyet olacak ve 24 saat çalışılıp 1,5 ayda stat tamamlanacak.''Ayrıca, Fenerbahçe maçında tüm Galatasaraylı taraftarların kırmızı formalarını giymesini istediklerini ve yarın bu formaların yüzde 50 indirimli olarak satılacağını duyuran Adnan Polat, akşam saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri'ne giderek futbolcularla bir araya geleceğini de sözlerine ekledi.

(AA)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Fenerbahçe 32 18 10 4 60 29 64
2 Beşiktaş 32 17 7 8 41 28 58
3 Galatasaray 32 15 11 6 57 33 56
Tümünü göster...
4 Trabzon 32 14 7 11 50 41 49
5 Kayseri 32 12 12 8 50 41 48
6 Konya 32 12 9 11 42 41 45
7 Ankaraspor 32 9 17 6 40 35 44
8 G.Birliği 32 12 6 14 39 41 42
9 Ankaragücü 32 11 9 12 30 32 42
10 Bursa 32 11 9 12 33 39 42
11 Sivasspor 32 12 6 14 35 42 42
12 V.Manisa 32 11 7 14 41 45 40
13 Gaziantep 32 10 9 13 29 39 39
14 Antalya 32 8 14 10 31 33 38
15 Denizli 32 8 13 11 31 39 37
16 Ç.Rize 32 10 6 16 32 39 36
17 K.Erciyes 32 9 9 14 28 47 36
18 Sakarya 32 4 9 19 24 49 21
Haftanın Maçları
32. Hafta
 G.Birliği 2  
  Ç.Rize 1  
 Ankaraspor 1  
  Denizli 1  
 Fenerbahçe 2  
  Trabzon 2  
 Sivasspor 1  
  Galatasaray 1  
 Sakarya 1  
  K.Erciyes 2  
 Konya 1  
  V.Manisa 0  
 Bursa 3  
  Beşiktaş 0  
 Antalya 0  
  Ankaragücü 1  
 Kayseri 1  
  Gaziantep 2  
Haftanın Maçları
33. Hafta
 Galatasaray Fenerbahçe Cumartesi 19:00  
 G.Birliği Sakarya Cumartesi 19:00  
 Beşiktaş Ankaraspor Cumartesi 19:00  
 K.Erciyes Antalya Pazar 19:00  
 Ç.Rize Konya Pazar 19:00  
 Trabzon Bursa Pazar 19:00  
 Denizli Kayseri Pazar 19:00  
 Gaziantep V.Manisa Pazar 19:00  
 Ankaragücü Sivasspor Pazar 19:00