kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Ester Wai Norah Jones Jude Law Wong Kar-Wai Festival Başkanı Gilles Jacob

Jude Law'un filmi Altın Palmiye'ye uzak

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
60'ıncı Cannes Film Festivali, önceki gün ünlü Çinli yönetmen Wong Kar-Wai'nin 'My Blueberry Nights' adlı filmiyle açıldı. Yıldız kadrosuyla görkemli bir açılış yapan filmin 'Altın Palmiye' şansı az görünüyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Jude Law'un filmi Altın Palmiye'ye uzak
Tam festival havasındayız. Güzel havalar bahane, festival merkezinin de konuşlandığı, kıyı caddesi yani meşhur La Croisette'de iki film arası koşuştururken; kendimizi olağan Cannes manzaralarının içinde bulmamız doğal. Cannes da herkese göre eğlence var! Milyarlık yatlarla da gelebilir, 3 Euro'luk oyuncak gemileri havuzda yüzdürerek de eğlenebilirsiniz.

PALMİYE'DE ŞANSI YOK
'60. Cannes Film Festivali', Çinli star yönetmen Wong Kar-Wai'nin 'My Blueberry Nights' adlı filmiyle 'şık' bir biçimde açıldı. İlk kez İngilizce ve ABD'de çektiği bu filmiyle 'Altın Palmiye' için yarışan ünlü yönetmen; aşkı arayan kahramanları aracılığıyla sevginin evrensel bir duygu olduğunu vurgulamak istediği söyledi. İlk kez dünya prömiyerinin yapıldığı Cannes'da görücüye çıkan filmde; merhum Ahmet Ertegün'ün keşfettiği ünlü şarkıcı Norah Jones da ilk kez oyunculuk yapıyor. Yönetmenin ünlü 'Aşk Zamanı' adlı filmini izlediği en muhteşem yapım olarak değerlendiren Norah Jones; önce temkinli yaklaştığı oyunculuk teklifini bu nedenle hemen kabul etmiş. Filmde sevgilisi tarafından aldatılan Jones, her gece kafe sahibi Jude Law'un pişirdiği yabanmersini (Blueberry) pastasını yiyerek teselli arıyorsa da; bir süre sonra aşkın manasını aramak üzere yollara düşüyor. Afişte de yer alan son derece etkileyici romantik öpüşme sahnesiyle anılacak filmin maalesef 'Altın Palmiye'de pek şansı yok. Görüntüyü öykülerin hizmetine veren 'stil' yönetmen Wong Kar-Wai bu kez; belli ki geniş çöller, sonsuza uzanan asfalt yollar ve yalnız ruhları buluşturan barlarıyla Amerikan mitinin yeterli olacağını düşünmüş ve maalesef güzel görünen ama sıradan bir aşk filmi yapmış. Filmin Türkiye'de sonbaharda gösterime girmesi bekleniyor.

4 BİN GAZETECİ GÖREVDE
Dünyanın dört bir yanından gelen ve Cannes'ın müthiş hızına yetişmeye çalışan 4 bin civarındaki gazeteci ordusu burada görev yapıyor. Hep söylüyoruz; Cannes sadece kırmızı halılar, şık kıyafetler ve paparazzilerden ibaret değil. Aynı zamanda dünyanın en büyük film pazarı. Türkiye dahil, 83 ülkeden binlerce alıcı burada. Bu acımasız rekabette varolmak için paranın dışında politik manevra kabiliyeti ve iyi filmlerimizin olması elzem nitekim!
Haberin fotoğrafları