kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Okurdan Sezen Aksu!

Konumuz malum, Fuat Güner'in 'Şinanay aslında benim bestemdi' demesi üzerine Sezen Aksu'nun Onno Tunç adına 'Şarkı Söylemek Lazım'a bağlanması. Ardından gazeteci Oray Eğin'in kendisinin neden bir tabu olduğunu ve neden basında kimsenin Sezen Aksu hakkında kötü bir şey yazamadığını söylemesi. Ben yorumumu çarşamba günü yapmıştım (Bkz: 'Teşekkürünüz bu mu olacaktı?') Şimdi söz okurda... Bu arada babası mal müdürü olan okurumuz Zafer Özer yaptığım bir benzetmeye alınmış. Keşke alınmasaydı, okurumu üzdüğüme üzüldüm. Kendisinden özür dilerim. Bazen yazıda kullandığımız deyimler, günlük hayattaki gibi durmuyor maalesef...

* Duruşuna aşığız... Sanat camiasında ve köşe yazarları arasında Sezen Aksu'nun bir dokunulmazlığı olduğuna inanıyorlarsa, bu onun ruhlara dokunuşundan geliyor. Aksu sadece şarkı yazıp söylemiyor. Biz onun hissettiklerine ve yaşamdaki duruşuna aşığız. Emel A.

* Sezen kale gibi sapasağlam! Seda Sayan'ın bugün programında Sezen'im için 'Zaten ufacık bir şey, bir vurdum mu duvara yapıştırırım' demesi son noktayı koydu. Olay Onno Tunç'tan, Sezen'in vefa borcundan, duvara çarpmalara kadar geldi. Biliyorlar ki, bu ülkede Sezen Aksu sevdalısı çok insan var. Sezen'den kendilerine pay çıkarmak uğruna ancak bu kadar çirkinleşebilirlerdi. Sezen kale gibi, sapasağlam. Ayakları o kadar yere basıyor ki biz onun en çok bu halini seviyoruz. Nehir K.

* Şinanay bizim şarkımız! Ne demek ona basın laf söylemiyor, bu nasıl bir cümle... Sezen Aksu ne yapmış da basın bir şey yazmamış hakkında... Poposunu açıp demeçler mi vermiş, sevgilisiyle öpüşürken mi yakalanmış, milletin kocasını mı çalıyor? Kaldı ki Sezen ne yaparsa yapsın başımızın tacıdır. Kalbi o kadar güzel, o kadar büyük ki... O bizim kolumuz, bacağımız, gözümüz, göremediklerimiz, ekmeğimiz, suyumuz, o bizim her şeyimiz... Her şey reyting uğruna, yazık! Şinanay evimize ilk alınan müzik setiyle dinlediğim çocukluğumun şarkısı. Beste kimin olursa olsun, o bizim ve Sezen'imizin şarkısı. Tuba A.

* Çok kızdım! Bir Sezen Aksu fanatiği olarak duyduklarıma ve oradaki insanların tepkisizliğine inanamadım. Günümüzde değerli ne varsa onlara saldırıp kirletmek adet edinilmiş olabilir. Ama bu duruma birileri dur demeli artık. Ben de sizin gibi o saldırgan köşe yazarına değil, oradakilerin tepkisizliğine şaşırdım. Ayrıca çok da kızdım. Ama hiç boşuna ellerini ovuşturup sevinmesinler! Ne kadar çamur atarlarsa atsınlar, hala kirletemeyecekleri değerler de var bu ülkede... Serpil E.

* Sezen'i onu sezemeyenler anlayamaz! Ben Sezen Aksu'nun şarkılarıyla, onun felsefesiyle hayatıma yön veren bir genç olarak yaşananlara çok üzüldüm. Sezen'in bu olaylara üzülmüş olması beni daha da çok üzüyor. O bizim için gerçekten çok değerli! Bunu Sezen'i sezemeyenler anlayamaz. O ki yıllardır basın tarafından eleştirildiği halde konuşmadı, nasıl oluyor da tabu deniyor gerçekten anlamadım. Murat D.

* Annemiz kadar tabu! Sezen Aksu bizim annemiz kadar tabumuzdur, doğru... O en kendine yüklenilen zamanda bile ne güzel idare etti... Ne kadar terbiyeli, edepli bir üsluptu o! İlke M.

* Çok utandım... Gecenin ikisinde uyduruk bir yarışmada Sezen Aksu' nun ateşe atıldığını görünce o kadar canım acıdı ki anlatamam. Biliyorum ki kendisi için yapmazdı bunu. Ama en hassas yerinden, Onno Tunç''tan yana vurdular onu. Lütfen Sezen Aksu'ya mahcubiyetimizi biraz olsun dindirin. Çünkü ben o gecenin yaşatılmasından dolayı çok utandım. Esra Y.