kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tatar usulü ciğer sarma

Akciğerin damarsız ve lekesiz kısımlarını iri parçalara ayırın. Kaynayan suda 5 dakika tutun. Leblebi büyüklüğünde kıyın. Ciğer takımındaki çözü, robotta iri olmayacak şekilde kıyın. Yarım bardak su ile ateşte suyunu çektirin. Fıstığı ve üzümü katıp, sarartın. Yürek ve akciğeri ilave edin, suyunu çekince soğanı katıp yumuşayana kadar pişirin. Pirinç, baharat ve suyunu katıp, suyunu çektirin. Ciğerin üzerindeki zarı sıyırın. Aralarındaki damarları bıçak ucuyla temizleyin. Elle leblebi büyülüğünde kıyın. Akciğerli soğanlı harcı katıp, harmanlayın. Dereotu, maydanoz ve naneyi ilave edin, karıştırıp ateşten indirin. Soğuduktan sonra yumurtaları ilave edip, karıştırın. Gömleği ılık su ile yumuşatın, kanlı kısımlarını temizleyin. Sarmaları yapacağınız büyüklüğe göre parçalara kesin. Ufak kase veya çay fincanının içine yayın, 3-4 çorba kaşığı hazırlanan harçtan içine koyup, kenarlardan taşanları üzerine kapatın. Ters çevirerek fırın kabına aralıklı sıralayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER 6 kişilik

* 1 su bardağı çöz yağı

* 1/2 su bardağı çamfıstığı

* 1/2 su bardağı kuşüzümü

* 250 gr. akciğer

* 1 adet yürek

* 250 gr. ciğer

* 3 iri demet taze soğan (ince kıyılmış)

* 1 su bardağı pirinç

* 1/2 su bardağı su

* 1 çorba kaşığı karabiber

* 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

* 1 çorba kaşığı tarçın

* 1 demet dereotu (ince kıyılmış)

* 1 demet nane (ince kıyılmış)

* 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)

* 5 adet yumurta