kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Mavi ve lila renkleri salonlarda dinlendirici bir etki yaratıyor.

Baharda eviniz de canlansın

Neslihan TUNÇ
04.05.2007
Baharın gelmesiyle ev boyatma telaşı da başladı. Duvarlarını boyayıp yaşadığı mekâna renkli bir görüntü katmak isteyenlere, "Trendlere göz atmadan işe koyulmayın," diyoruz..
İçinde bulunduğumuz bahar aylarında doğadaki canlanmayı hep birlikte izliyor, kendi yaşamlarımızda da yenilikler yapmak istiyoruz. İşe evimizi boyatarak başlamak bunun ilk adımı. Böylece evimizde bahar havası estirecek renkler seçerek, keyifli bir ortam yaratmamız mümkün. Örneğin Kalecolor, 2007 renklerini doğadan esinlenerek belirlemiş. Doğayla bütünleşen renkler, bu yıl hayatımıza daha fazla giriyor. Yeşilin yanı sıra kahverengi, bej ve bronz tonları, bu yılın öne çıkan renkleri. Kalecolor yetkilileri boya-badana yapacaklara çeşitli önerilerde de bulunuyor. Örneğin salon ve oturma odası gibi çok vakit geçirilen mekânlarda, dinlendirici özelliğiyle mavi ve yeşil tonlarını öneriyorlar. Eşyaların rengini seçerken ise duvar renginizin bir iki ton koyusu olmasına dikkat etmeniz önemli. Salonlarda sadece bir duvarın farklı bir renge boyanması yoluyla farklılık yaratmak, canlılık hissi verebilmenin en kolay yolu.

YATAK ODASINDA HUZUR
Evin farklı işlevdeki odaları için farklı özellikteki renkler kullanılabilir. Yatak odalarının ise duvarlarında huzur veren, yumuşak renkler tercih edilmeli. Mutfaklarda iştah açıcı özellikleri nedeniyle, kırmızı ve turuncu denenebilir. Banyolar genelde küçük mekânlar olduğundan, duvarlarının beyaz, kırık beyaz, çivit mavisi gibi hacim genişletici açık tonlarda olması ideal. Çocuk odaları için insan ve çevre sağlığına zararı olmayan su bazlı, kokusuz boyalar tavsiye ediliyor. Renk olarak, bebekler için göz yorucu, çok canlı ve koyu renklerden uzak durulması öneriliyor. Bir başka boya firması Marshall, 2007 yılı renklerinde iddialı tonlara ağırlık veriyor. Marshall'ın renk kartelasında öne çıkan renk, mavi. Özellikle de mavinin gökyüzünü andıran dingin tonları... Ayrıca sarının beyaza yakın tonları ve kirli sarı, pembeler, toprak ve yeşilin soft tonları bu yılın en çok tercih edilecek renkleri arasında görünüyor. Sezonun trendi olan renkleri ve konseptleri duvarlarında görmek isteyenler için, Alman boya markası Alligator'ın müşterilerine sunduğu yeni hizmetini önerebiliriz. 'Evinizde Son Moda' ismini taşıyan bu projeden, Alligator Danışma Merkezi'ni arayarak ya da yetkili bir Alligator bayisini ziyaret ederek yararlanabiliyorsunuz. Evinize gelen firma yetkilisiyle birlikte, istek ve ihtiyaçlarınıza göre eviniz için en uygun ürün ve renklere karar veriyorsunuz. Alligator, uygulama bittikten sonra temizlik hizmeti de sunuyor. 201 renk seçeneği olan Alligator'ın Colormix renk kartelası, 15 çeşit renk tüpünü birbirleriyle karıştırarak hayalinizdeki rengi elde etmenizi sağlıyor. Yapı marketi Bauhaus yetkilileri ise bu yıl toprak ve bej tonlarına dönüş olduğunu söylüyor. Ağırlıklı olarak kum beji, lila, açık fildişi renklerinin satışlarının arttığını belirten yetkililer, beyaz ve kırık beyaz gibi klasik renklerin hükmünün sürdürdüğünü hatırlatıyor... Ayrıca şu aralar Bauhaus'ta çok rağbet gören ürünler arasında boyanabilir duvar kâğıtları var. Bunlar iki şekilde uygulanabiliyor: Birincisi desenli kâğıdın üzeri boyanıyor. İkincisi bir seçenek de duvarı istediğiniz renkte boyayıp, üzerine kâğıt yapıştırarak kâğıdın tüm desenini duvarınıza çıkarmak. Böylece duvarınızda kendinden desenli bir görünüm elde ediyorsunuz. Bu ürünlerin en önemli özelliği, çatlakları kapatması. Ayrıca ses ve ısı izolasyonu sağlıyor. Tabii bir de defalarca istediğiniz renge boyama imkânı!
Haberin fotoğrafları