kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Bahçelerde saray havası

27.04.2007
Bahçeniz ya da terasınız yeni mevsime hazır mı? Şık bahçe mobilyalarıyla, bu yıl açık yaşam alanları her zamankinden keyifli olacak..
Havalar ısındı, bahçeler ve havuz kenarları rengârenk çiçeklerle bezendi. Bu güzel günlerin keyfini çıkarabilmek için bahçenizi ya da terasınızı hazırlamanın da zamanı geldi. İşe nasıl bir bahçe istediğinize karar vererek başlayabilirsiniz. Bahçenizde yumuşacık minderlere sahip mobilyalar mı istiyorsunuz, yoksa tik ağacının yaşattığı doğallığı mı? Ya da tercihiniz ağaç ve kumaş kombinasyonundan yana mı? İngiliz Gloster firmasının bahçe mobilyalarının her biri, el işçiliği ile üretiliyor ve ünlü tasarımcılar tarafından dizayn ediliyor. Hava koşullarına dayanıklı olan Gloster bahçe mobilyaları, son derece rahat...

RAHAT VE ŞIK
Bellona Gardenia marka bahçe mobilyaları ise evdeki konforu balkon, teras ve bahçelere taşıyor. Beş ayrı modelden oluşan ve kahve ile krem tonlarının hâkim olduğu ürünler, dekoratif çizgisinin yanında ergonomik ve fonksiyonel olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. UV ışınları, mikro-organizmalar, vücut tuzu, güneş yağı ve deniz suyu gibi dış etkenlere karşı dayanıklılık gösteren Bellona Gardenia bahçe mobilyaları, herhangi bir toksik madde içermiyor. Ev ve bahçe dekorasyonunda geniş ürün yelpazesine sahip CI-SSSA da bünyesinde bulunan Garden Art ve Danimarka'dan ithal Cane-line firmalarının tecrübeli mimar ve tasarım kadrosu tarafından tasarlanan modern koleksiyonu ile dikkat çekiyor. 2007 tasarımlarının en önemli özelliği, kullanılan mekânın gerçek kişiliğini ortaya çıkarması. Suya ve güneş ışığına dayanıklı malzemelerden üretilen tüm mobilyalar, zarif çizgileriyle de ilgi görüyor. Bu yıl özellikle aydınlatma ürünleri ile dekoratif saksılar göze çarpıyor. ICA Home&Garden tarafından ithal edilen Deroma saksıları, özgün tasarımlarıyla hem geleneksel hem de modern modelleri bahçelere taşıyor.

SIRADIŞI AKSESUARLAR
Alman Blomus markası ise ılık yaz gecelerini aydınlatan bahçe meşaleleri, sıradışı şamdanları ve ışığı dekoratif bir şekilde yansıtan paslanmaz çelik küreleriyle, havuz ve bahçeleriniz için uygun olabilir. Le Prince Jardinier de paslanmaz çelik ve pirinç kombinasyonundan oluşan saksıları ve şık bahçe aksesuarlarıyla, bir saray bahçesini süsleyecek kadar etkileyici. Bauhaus'da satışa sunulan seramik saksıların en önemli özelliği ise her bahçeye uyum sağlayacak renklere sahip olması. Ağırlıklı olarak pastel renklerdeki saksılar değişik boyut ve desenlerde... Peki ya, güneşle aranız nasıl? Yoksa güneşle sürekli köşe kapmaca oynayanlardan mısınız? Artık o kadar şık güneş şemsiyeleri ve tenteleri var ki, güneş yüzünü göstermemiş olsa bile sırf dekoratif görünümü nedeniyle altında oturmak ayrı bir keyif... Ayrıca artık güneş şemsiyeleri eskiden olduğu gibi sabit değil, her yere uzanıyor. ICA Home&Garden tarafından İtalya'dan ithal edilen FIM tenteler, solmayan ve leke tutmayan kumaştan üretiliyor. Hatta en geniş alanlarda bile rahatlıkla kullanılabiliyor. Ahşap ve alüminyum gövdeli FIM tentelerin 360 derece dönebilme ve dikey hareket edebilme özelliği var. Botanika tarafından satışa sunulan L'Ombrero güneş şemsiyeleri ise canlı renkleriyle dikkat çekiyor. Bu güneş şemsiyeleri duvara monte edilebiliyor ve katlanabiliyor. 3.6 metreye uzayabilen teleskopik kollu şemsiyelerle, gölgeye kavuşmak çok kolay.
Haberin fotoğrafları