kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

"Uzanların yeni malları çıkabilir"

Yeni Haber
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Uzan Grubu'na ait mal varlıklarının satışından toplam 6.5 milyar dolarlık gelir elde edildiğini belirtirken, yeni mal varlıklarının da ortaya çıkabileceğini söyledi.

Şener, "Yeni malvarlıkları gibi yeni alacaklar da çıkabilir" dedi. Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk de, yurt dışında Uzan Grubu'na ait mal varlıkları ve banka hesapları tespit ettiklerini bu kapsamda Polonya'da iki dava açtıklarını söyledi.

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın televizyon reklamları, Uzan Grubu'nun mal varlığı, yapılan tahsilatlar, bonozedelere ödeme tasarısının görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda en çok konuşulan konular oldu.

Hem muhalefet hem de iktidar milletvekilleri Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'i Uzan Grubu'na ilişkin soru yağmuruna tuttu. Şener, Uzan Grubu'ndan bugüne kadar 6.5 milyar dolar tutarında bir tahsilat yapıldığını belirtirken, reklamlar ve Uzan ailesine yönelik soruları ise yanıtsız bıraktı.

YURTDIŞINDA İMAR OLAYINI ANLAMIYORLAR

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, ANKA Ajansı'na yaptığı değerlendirmede Uzan Grubu'nun yurt dışındaki mal varlıkları ve banka hesaplarını tespit ettiklerini ancak uluslararası sözleşmeler nedeniyle direkt müdahale edemediklerini söyledi.

Ertürk, Polonya'da muvazaalı işlem tespit ettikleri çimento fabrikaları konusunda iki dava açtıklarını belirterek, "Davalar sürüyor. Yurt dışı bankalarda para hesabı tespit edilse bile 'kara para' unsuru aranıyor. İmar Bankası'nda yaşananları anlattığımızda da anlamıyorlar. Çünkü böylesine bir olay yaşamamışlar" diye konuştu.

100-150 MİLYON DOLARLIK TAHSİLAT

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Uzan Grubu'na ait gayrimenkuller ağırlıklı olmak üzere bir TV, bir radyonun ellerinde kaldığını söyledi. Bu varlıklara ilişkin ekspertiz çalışmalarının tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Başkan Ertürk, bunların satışından da yaklaşık 100-150 milyon dolarlık bir gelir bekledikleri ifade etti.

ŞENER: 6.5 MİLYAR DOLARLIK TAHSİLAT

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener de, Uzan Grubu'nun mal varlıklarının satışından 6.5 milyar dolarlık bir gelir elde edildiğini söyledi. Bakan Şener, bu paranın 3.2 milyar dolarının Maliye'ye, 0.8 milyar dolarının Hazine'ye, 1.2 milyar dolarının diğer alacaklılara olmak üzere toplam 5.2 milyar dolarlık ödeme yapıldığını kaydetti.

Kamu kurumlarına da 5.6 milyon YTL ödendiğini bildirdi. Ayrıca Fon alacağına mahsup edildiğini anlatan Bakan Şener mudilere yapılan ödemenin de 8.6 milyar YTL tutarında olduğunu belirtti. Bakan Şener, Uzan Grubu'nun yeni mal varlıklarının ortaya çıkabileceğini belirterek, "Yeni alacakları da çıkabilir" dedi.

(ANKA)