kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

IMF onaylıyor 1.1 milyar $ geliyor

Yeni Haber
IMF (Uluslararası Para Fonu) İcra Direktörleri Kurulu, yarın gerçekleştireceği toplantıda Türkiye ile Stand-by Anlaşması'nın 6'ncı Gözden Geçirmesini onaylayacak. Onay ile 1 milyar 139 milyon dolarlık kredi dilimi serbest bırakılacak.

IMF İcra Direktörleri Kurulu yarın toplanıyor. Kurul, Türkiye ile, tartışmalı geçen ve ancak 5 milyar YTL'yi aşan tedbir paketi sözü ile görüşmeleri sonlandırılabilen 6'ncı Gözden Geçirme'yi karara bağlayacak. Onay ile 1 milyar 139 milyon dolarlık kredi dilimi serbest bırakılacak.

Onay ile aynı zamanda, ilk dört gözden geçirmesi birleştirilmek zorunda kalınan 19'uncu Stand-by Anlaşması'nda ikinci kez tek gözden geçirme tamamlanmış olacak.

7'İNCİ GÖZDEN GEÇİRME AÇILIŞI TEMMUZDA


Son Niyet Mektubu'nda 7'nci Gözden Geçirme için açılış tarihi (en erken tarih) 1 Temmuz olarak belirlenmişti. Gelinen aşamada bu konuda bir değişiklik yapılmadığı, seçim atmosferi de olsa sürecin normal işleyeceği öğrenildi. Onay ile 19'uncu Stand-by Anlaşması'nın tamamlanması için son üç gözden geçirme kalacak. Anlaşma 2008 yılının ilk yarısında sona erecek.

IMF'nin onaylayacağı 6'ncı Gözden Geçirme kapsamında varılan anlaşmaya göre, elektriğe zam yapılmamasının ve özelleştirmenin sonucu olarak KİT dengesi sağlanmadığı ve ayrıca sağlık başta olmak üzere harcamalarda artış olduğu için GSMH'nin yüzde 0.8'i oranında tedbir alınması kararlaştırıldı. Bu oran da 5 milyar YTL'yi aşıyor.

(ANKA)