kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Yıldız Savaşları

İlk kez bir dizim 13 bölümden önce yayından kaldırıldı

BAŞAK ÇOKAN
Berna Laçin, 'Belalı Baldız' dizisinden sonra rol aldığı 'Yıldız Savaşları'nın dört bölüm sonra reyting alamadığı için yayından kaldırılması hakkında ilk kez konuştu: 18 yıllık oyuncuyum, sorun bende değildi. Zaten kimse arayıp da 'Bitti' demedi..
* Mehmet Ali Erbil ile birlikte rol aldığınız dizi neden yayından kaldırıldı?

Aslında dizi neden yayından kaldırıldı biz de anlamadık. Çünkü beni ve Mehmet Ali Erbil'i arayıp da "Diziniz yayından kaldırıldı" diye kimse uyarmadı. Mehmet Ali bile beni arayıp, "Berna bizim bugün çekimimiz var mı?" diye soruyordu. Kimse bize bir şey bildirmiyor. Sırra kadem bastı dizi! 2007 yılı içinde yayınlanmış en kaliteli diziydi ama nedense yayından kaldırıldı.

* Diziler yayından kaldırılınca fatura başroldekilere çıkar. Sizin de başarısız olduğunuz söylendi...

Evet maalesef böyle bir kanı var. Türk televizyonculuğu artık kumar masasında rulet atmaya benzedi. İki bölüm yayınlanıyor sonra yayından kaldırılıyor. Oysa dünyada 10 senedir yayınlanan dizilerin hiçbirisi ilk bölümde ya da ilk yıllarda çok reyting almamış ama sonrasında uzun süreler yayınlanmış diziler oluyor. Ben 18 yıllık bir oyuncuyum, Mehmet Ali Erbil 30 yıllık oyuncu. Bence her diziye belli bir zaman tanınmalı. Üstelik bir dizi kötüyse zaten bekletmeminin bir anlamı yok, kaldırısınız. Ama bize sürekli olarak mükemmel oynadınız diyerek çok beğendiklerini söyleydier. Bu kadar çabuk bitirmelerini anlamak çok zor.

* Dizinin yayından kaldırılması sizi nasıl etkiledi?

Maddi manevi etkiliyor. Çünkü ben bu projeye 10 ayımı verdim.Yapacağım birçok projem varken, hepsini iptal ettim. Ben bu dizi için 10 ay çalıştım. Bana sürekli 'Bu dizide oynayın' diye ısrar ettiler. 'Avrupa Yakası' şu anda Türkiye'de fenomen olmuş bir dizi. Ben eminim ki, bizim de dizimizi yayından kaldıramasalardı çok başarılı olurdu.

* İlk öğrendiğinizde tepkiniz ne oldu?

Çok şaşırdım ve "En azından bir telefon açarak bildirseydiniz" dedim. Çünkü ben Yeşilçam sektöründe çalışma şansını elde etmiş bir oyuncuyum. Ama benim için hep hayranlarımdan şöyle bir eleştiri geliyor; "Sizin işleriniz hep bitiyor!" Çünkü senaryo sündürüldüğü zaman inandırıcılığı kayboluyor. Ama bu arada bitti dediği şey, 36-37 bölüm çekiliyor. Çektiğim dizilerden bir süre sonra artık ben kaçmalıyım diye düşünüp ayrılıyorum. En son 'Böyle mi olacaktı' dizisinde bunu yaşadım.

* Tabii bir de kendinizden emin olduğunuz bir dönemde, dizinizin dört bölüm sonra yayından kaldırılması ilginç!

Evet çok büyük konuşmuşum. Çok hava atıyordum. Çok şükür 13 bölümden önce kaldırılan bir işim olmadı diye... Ama başıma geldi. Hakikaten üzücüymüş. Bir taraftan maddi zarara uğruyorsun. 10 aydır bu proje için bekletildim. Ben zaten dört yıl ara verdim. Kızımı büyüttüm. Ayrıca benim de bir özelliğim var, ben bir proje biterken diğerine hemen atlayamıyorum.