kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Temeli 2002 yılında atılan The Palm Projesi Dubai'nin en tanınmış simgelerinin başında geliyor. 32 lüks otel ve 4 bin villanın yeraldığı projede binaların teslim edilmesine az bir süre kaldı. The Palm'ın toplam 3 milyar dolara mal olacağı tahmin ediliyor.

Dubai'deki projeler sahiplerini bekliyor

MAHMUT SANCAK
Dubai'de çok sayıda dev proje tamamlanmak üzere. Çoğunun daha tasarım esnasında satışının yapıldığı projelerde alıcılar genellikle gayrimenkul şirketleri. Asıl ev sahiplerinin evlere taşınıp taşınmayacakları ise meçhul..
İLİŞKİLİ HABERLER
Dubai'deki projeler sahiplerini bekliyor
Son 7 yıldan beri büyük bir yapılaşma sürecinden geçen Dubai'de çok sayıda proje için yeni temel atma törenleri düzenlenirken birçok proje de tamamlanma aşamasına geldi. İnşaatı biten binlerce tesisin ve binaların elde kalma veya satılamama gibi bir sorunu yok. Projelerin neredeyse tamamı daha proje aşamasında satıldı. İlk bakışta mükemmel bir pazarlama başarısı gibi görünen bu durum aslında önemli bir sorunu gizliyor. Zira yapılan araştırmalara göre, projeleri daha tasarım sürecinde satın alanların başında global olarak çalışan gayrimenkul şirketleri ve yatırımcılar geliyor. Bu gruplar Dubai'de tüm projelerin tamamlanmasının ardından halen yüksek olan gayrimenkul fiyatlarının adeta patlayacağını düşündükleri için daha şimdiden geleceğe yönelik pozisyon alıyor. Yapılan yorumlara göre bölgede tamamlanan projelerde bina veya dairelerin gerçek 'ev sahiplerine' ulaşana kadar en az iki üç defa el değiştirmesi gerekecek.

4 bin villa tamamlandı
Teslim tarihi yaklaşan en dikkat çekici projelerin başında ise yapımına 2002 yılında başlanan The Palm geliyor. Denize özel işlenmiş kum malzemeyle doldurularak palmiye şekli verilen projedeki 32 lüks otel ve 4 bin villa tamamlanmak üzere. Toplam 3 milyar dolara mal olacak projede satışlar daha yıllar öncesinde tamamlanmıştı. Ancak yapılan yorumlara göre bölgenin en çarpıcı projelerinin başında gelen The Palm'da da villaların çoğu gayrimenkul şirketleri tarafından satın alındı ve asıl müşterilere satılmak üzere pazarlanmaya devam ediliyor.

2009'da teslim edilecek
Benzer durum Burj Dubai için de geçerli. Halen yapımına devam edilen ve 2009 yılında tamamlanması planlanan kule de tanıtımı yapıldığı andan itibaren ilgi odağı oldu. Tamamlandığında 805 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek binası olacak Burj Dubai'de iş yeri olarak planlanan bölümlerle konut olarak tasarlanan katlar büyük oranda kapılmış durumda. Çoğunun yatırımcı olduğu tahmin edilen mal sahipleri inşaatın tamamlanmasının ardından fiyatlarının katlanacağını düşünüyor. Böylece iki veya üç yıl sonra yapılacak bir satışla yüksek oranda kâr elde etmek mümkün olacak.
Haberin fotoğrafları