kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Ayşe Köksal inşaat sektörüne Bodrum Evleri ile adım attı.

Kızıl milyarderin kızı Bahreynliler ile rezidans yapacak

HACER GEMİCİ
Türkiye'de 'kızıl milyarder' olarak tanınan Pet Holding'in patronu Güntekin Köksal'ın kızı Ayşe Köksal, Bodrum'daki iki projeden sonra şimdi de Bahreynliler ile gözünü Ankara'ya dikti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kızıl milyarderin kızı Bahreynliler ile rezidans yapacak
Sovyetler Birliği döneminde bu ülkeye yaptığı yatırımların çokluğu nedeniyle Türkiye'de 'kızıl milyarder' olarak adlandırılan Pet Holding'in patronu Güntekin Köksal'ın kızı Ayşe Köksal, Bodrum Turgutreis'te Otoman Life Projesi tutunca, Bahreynli bir grup ile Ankara'da 350 milyon dolarlık bir projeye imza atmak üzere harekete geçti. 2005 yılında evlenip İngiltere'ye yerleştikten sonra grubun yeniden inşaat sektörüne dönmesi için baba Köksal'ı ikna eden Ayşe Köksal, başkentteki proje için yer aradıklarını ve Bahreynli Grup ile görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Projenin boyutu 300-350 milyon doları bulacak. Bizim burada payımız yüzde 10'lar seviyesinde olacak" diyor.

Şirket binasını sattık

Bodrum'daki proje için sık sık Londra- İstanbul-Bodrum arasında mekik dokuyan Ayşe Köksal ile projelerini görüştük. Pet Holding'in Sovyetler Birliği dağılırken buradaki bir hastane projesi sırasında ciddi bir yara aldığını vurgulayan Köksal, "100 milyon dolarlık bir proje bitmek üzereydi. Ancak rejim sonrası ortaya çıkan mafyanın da etkisi ile iş makinelerimizi, ekipmanlarımızı bırakıp oradan ayrılmak zorunda kaldık. Yaklaşık 15 milyon dolarlık bir zararımız oldu ve bizim için ağır bir darbeydi bu. Çalışanlarımızın tazminatlarını ödemek için Ankara'daki merkez binamızı satmak zorunda kaldık. Sonra da inşaat işinden çıktık" değerlendirmesinde bulunuyor.

İkinci proje daha lüks

İlk olarak start verdikleri Bodrum Evleri'nin kendisi için büyük bir önem taşıdığını kaydeden Köksal, kendine de oradan bir konut ayırmış. Bu proje temmuz ayında teslim edilince ikinci proje de yine bu bölgede Gümüşlük'te olacak. Köksal, yeni projenin daha lüks olacağını ve üst gelir grubunu hedeflediğini belirterek fiyatların 250 bin dolarlardan başlayacağını vurguluyor. İstanbul'da da bir süre Kurtköy taraflarında kendilerine arazi arayan Köksal, şimdilik bu projeyi rafa kaldırmış görünüyor. Köksal, "İstanbul bilmediğimiz bir yer ve zor bir piyasa. Neredeyse herkes orada, biz şimdilik kenarda durup beklemek istiyoruz" diyor.