kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Teoman'ın konserleri yasaklansın!'

Yeni Haber
Sigara karşıtı ve çevreci faaliyetlerle tanınan Prof. Dr. Orhan Kural, gençleri sigaraya özendirdiği gerekçesiyle şarkıcı Fazlı Teoman Yakupoğlu'nun konserlerinin yasaklanması için İçişleri Bakanlığına mektup gönderdi.

Prof. Dr. Kural, söz konusu mektupta, gençlerin sigara, alkol ve uyuşturucu gibi tehlikeli alışkanlıklara başlamalarında en önemli etkenin özenti olduğunu hatırlattı.

''Özellikle sigara, içki, hatta kanser ilacı üreten firmaların daha fazla müşteriye sahip olmak için film, tiyatro, televizyon dizisi ve konser gibi etkinlikleri gayet kurnazca kullanarak gençlere ulaştığını'' öne süren Prof. Dr. Kural, şöyle dedi:

''Gençlere bu şekilde ulaştıkları ve onları kendilerine bağladıkları defalarca çeşitli kurumlarca ispatlanmıştır. Türkiye maalesef dünyada en fazla sigara tüketen 4 ülke arasındadır. Defalarca ihtarlarımıza rağmen her konserine elinde sigara ile sarhoş çıkan, daha da ileri giderek 14 yaşındaki çocuklara sigara tutan şarkıcı Teoman'ın konserlerinin valiliklerce denetlenmesini, mümkünse yasaklanmasını talep ediyorum.''

Prof. Dr. Kural, bu tür davranışlara engel olunmadığı takdirde, şahsi menfaat ve kişisel kaprisler uğruna gençlerin zehirlenmeye devam edileceğini de öne sürdü.

ÖNCEKİ BAŞVURULAR

Prof. Dr. Orhan Kural, Alanya'daki bir konseri sırasında gençlere sigara tuttuğunu öne sürdüğü şarkıcı Teoman hakkında 3 Mayıs 2007 tarihinde Alanya Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.


Prof. Dr. Kural, aynı şarkıcı hakkında 2004 yılında da İstanbul ve Sarıyer Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunmuş, ancak savcılıklarca bu suç duyurularına ilişkin takipsizlik kararı verilmişti.


Şarkıcı Teoman da Prof. Dr. Orhan Kural aleyhine 55 bin YTL tazminat istemiyle dava açmış, ancak bu dava Beyoğlu 4. Asliye Hukuk Mahkemesince reddedilmişti.