kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Cannes heyacanı başlıyor

Yeni Haber
60. Cannes Film Festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da yıldızlar geçidine dönüşecek..
Bu yıl 60. yaşını kutlayan Cannes Film Festivali'nde Türk rüzgarı esecek. Fatih Akın'ın 'Yaşamın Kıyısında' adlı yeni filmi yarışmada ve ana jüride Orhan Pamuk var.

Türk yönetmen Fatih Akın'ın yönettiği 'Yaşamın Kıyısından' filmi Almanya adına 60.Cannes Film Festivaline katılıyor.
* Cannes'dan ilk kareleri görmek için tıklayınız

60. CANNES FİLM FESTİVALİ ayrıntılı dosyasını görmek için tıklayınız

Başrolde Nurgül Yeşilçay'ın oynadığı 'Yaşamın Kıyısından' filmiyle ilgili olarak yabancı basın, Almanya adına festivale katılacak olan filmin yüzde 60'ının Türk yapımı olduğunu vurguladı.

Festival bu akşam Hong Kong'lu usta yönetmen Wong Kar Wai'nin İngilizce çektiği ilk film "My Blueberry Nights"(Yabanmersini Gecelerim) ile start verecek. Jude Law, Natalie Portman, Rachel Weisz ve Norah Jones'u buluşturan bu filmin ana karakterini Grammy ödüllü şarkıcı Norah Jones canlandırdı.

Festivalde ayrıca Michael Moore, Quentin Tarantino ve Coen Kardeşler gibi artık klasikleşmiş yönetmenlerin de filmleri yer alacak.

Al Pacino, George Clooney, Matt Damon ve Brad Pitt'in başrollerini paylaştığı 'Oceans's Thirteen' filminin tanıtımı, Leonardo Di Caprio'nun yönettiği çevresel belgesel '11th hour'(11'inci saat) de festivalde gösterilecek diğer filmler arasında.

Festivalde yarışacak 22 film'in arasında İsrail, Güney Kore ve Meksika yapımı filmlerde var.

Geçen yılların aksine bu yıl İngiltere, İspanya ve İtalya gibi ülkelerden festivale layık bir film bulunmaması hayal kırıklığı yarattı.

SABAH İNTERNET