kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Amasra ve Safranbolu'ya yoğun ilgi

24.04.2007
Karabük'ün Safranbolu ve Bartın'ın Amasra ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 1530 yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamı dolarken, yaklaşık 15 bin kişi de günübirlik ziyaretlerde bulundu..
Tarihi evleri, kanyonları ve mağaralarıyla turistlerin ilgisi çeken Safranbolu'da, hafta sonu ile 23 Nisan tatilinin peş peşe gelmesi dolayıyla turistlerin ilgi odağı oldu. Türk kent kültürünün günümüzde yaşayan en önemli yapı taşlarından biri olan Safranbolu'da tarihi konakları ziyaret eden turistler, lokum ikramlarıyla karşılandı.

İlçedeki Arnavut taşlı sokaklarda gezmenin keyfini çıkaran turistler, kentin yöresel yemeklerinden de tatma fırsatı buldu. Safranbolu Kaymakamı İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın 3 ayında 10 bin civarında turistin konakladığı Safranbolu'ya, hava sıcaklıkların artmasıyla ilginin arttığını söyledi. Özellikle hafta sonları ve tatillerde çok sayıda turistin ilçede konakladığını anlatan Küçük, ''Bayram tatilinin hafta sonuyla birleşmesiyle otel ve pansiyonların tamamı doldu. Çok sayıda kişi yakın il ve ilçelerde konaklayarak Safranbolu'ya günübirlik gezide bulundu. Esnafımızın da böylece yüzü güldü'' dedi.

Küçük, tatil dolayısıyla hafta sonu ilçeye yaklaşık 5 bin turistin günübirlik ziyaretlerde bulunduğunu ifade etti.

AMASRA TEKNE TURU KEYFİ

Safranbolu'ya 1,5 saat uzaklıktaki Amasra'da da 1200 yatak kapasiteli otellerin dolmasının yanı sıra, 10 bin civarında kişinin de günübirlik ziyaret gerçekleştirdiği bildirildi.

Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım da, açıklamasında, tarihi kalesi ve anıt eserlerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle turistlerin ilgisin çeken ilçeye, çok sayıda tur otobüsünün geldiğini söyledi. Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişin izlerini taşıyan Amasra'da düzenlenen tekne turlarıyla, doğal güzelliklerin ve tarihi eserlerin tanıtıldığını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:
''Mutfak kültürüyle de beğeni toplayan ilçemiz, doğayla bütünleşen güzellikleriyle turistlerin ilgisi çekiyor. Sahillerimizde düzenlenen tekne turlarıyla temiz koyları ve tarihi eserleri denizden seyretmenin keyfi çıkartılıyor. Hafta sonu ve 23 Nisan'da ilçede konaklayan ve günübirlik gezen vatandaşlar yüzümüzü güldürdü. Safranbolu ilçesiyle yakınlığımız da bölgemizin ilgi görmesine katkı sağlıyor.''