kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Sabancı Müzesi Louvre'dan 200 'İslami' eser getiriyor

Sakıp Sabancı Müzesi, Louvre Müzesi ile gerçekleştirdiği ilk işbirliğiyle İslami Eserler Koleksiyonu'ndan 200'ü aşkın eseri İstanbul'a getiriyor. Sergi Ocak 2008'de açılacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sabancı Müzesi Louvre'dan 200 'İslami' eser getiriyor
Sakıp Sabancı Müzesi, Louvre Müzesi'nin İslam Eserleri Koleksiyonu'ndan 200'ü aşkın esere ev sahipliği yapacak. Sakıp Sabancı Müzesi ile Türk Telekom arasında Louvre Müzesi'nin işbirliğiyle Ocak 2008'de gerçekleştirilecek "Louvre'dan İstanbul'a... İslam Sanatının Üç İmparatorluk Merkezi: İstanbul, İsfahan, Delhi" başlıklı serginin sponsorluk anlaşması törenle imzalandı. Sakıp Sabancı Müzesi Yürütme Kurulu Başkanı Güler Sabancı, müzeyi açarken, dünyanın en iyileri standardına getirme hedefini ortaya koyduklarını hatırlattı. Sabancı, Louvre Müzesi ile Sakıp Sabancı Müzesi'nin ortaklığının Türkiye'de bir ilk olduğuna işaret ederek, "Müzecilik alanında araştırma, inceleme ve karşılıklı değişim açısından Louvre ile yapılan anlaşmaya çok önem veriyoruz. Bu proje, Louvre ile Sakıp Sabancı Müzesi ortaklığının ilk ve önemli meyvesi" dedi.

5 YILLIK İŞBİRLİĞİ

Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı, Genel Müdürü Paul Doany de, "Bu işbirliğine destek olmaktan dolayı mutluyuz. Sabancıları desteklemek bizim için çok önemli. Çünkü Sabancı, Türkiye için çok önemli" diye konuştu. Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer de, Louvre Müzesi ile imzalanan 5 yıllık kültürel ve bilimsel işbirliği anlaşması kapsamında gerçekleştirilecek sergide, 200'ü aşkın eserin yer alacağını bildirdi.