kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Özcan Deniz çavuş olacak

MEHMET ÇALIŞKAN
90 bin askerimizin şehit olduğu 'Sarıkamış Faciası' film oluyor! 'Beyaz Hüzün-Sarıkamış'ta Özcan Deniz 'Faik Çavuş'u canlandıracak 90 bin askerimizin şehit olduğu 'Sarıkamış Faciası' film oluyor! 'Beyaz Hüzün-Sarıkamış'ta Özcan Deniz 'Faik Çavuş'u canlandıracak..
450 bin YTL destek aldı
Tarihimizin en acı olaylarından Sarıkamış Faciası' beyazperdeye aktarılıyor. 'Beyaz Hüzün-Sarıkamış' adlı film; I. Dünya Savaşı'nda Enver Paşa'nın emriyle, 21 Aralık 1914'te Ruslar'a karşı harekata geçen ancak tek kurşun atmadan donarak ölen 90 bin şehidimizin öyküsünü anlatıyor. İsmail Bilgin'in romanından senaryolaştırılan filme Kültür Bakanlığı 450 bin YTL kredi vererek destek oldu.

Kadro çok güçlü
İki yıllık bir arşiv çalışmasından sonra senaryosu tamamlanan filmin oyuncu kadrosunda ise güçlü isimler var. Filmde ünlü şarkıcı Özcan Deniz 'Faik Çavuş'u, Güven Kıraç 'Er Iğdırlı'yı ve Yetkin Dikinciler de 'Er Ziver'i canlandıracak. Bütün hazırlıkları tamamlanan filmin çekimleri önümüzdeki aralık ayında Kars ve Sarıkamış'ta başlayacak.

Konuşmak bile yasaktı!

Enver Paşa, 'Sarıkamış Faciası'nın ardından bu konuyla ilgili konuşma yasağı getirmiş! O dönem uygulanan sansürün çok büyük olduğunu söyleyen tarihçi Prof. İlber Ortaylı, "Öyle ki insanlar sokakta bile bu konuyla ilgili konuşmaktan çekinirdi" dedi.
Haberin fotoğrafları