kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ben ustalara saygılıyım Göçer gibi laf atmam!

ESİN ÖVET
Üçüncü albümünü çıkaran Kutsi, müzik dünyasında yaşanan atışmalara anlam veremediğini söyledi: Ferhat Göçer, Kayahan ustaya laf attı. İnsan ancak eleştirecek seviyeye geldiğinde bir başkasını eleştirmeli ..
Müzik piyasasının 'romantik prensi' Kutsi'nin üçüncü albümü 'Aynı Şehirde Nefes Almak Bile Bana Yetiyor' çıktı. Albümde bulunan 11 şarkı Kutsi'nin imzasını taşıyor. Albüme Cengiz Kurtoğlu ile özdeşleşen 'Duvardaki Resim' şarkısını da koyan Kutsi, amacının 20 yıl sonra da zevkle dinlenecek şarkılar yapmak olduğunu belirtiyor...

* Üçüncü albümünüzle hayranlarınızın karşısındasınız. Nasıl bir albüm oldu bu?
16 şarkılık bir albüm yaptık. Bu parçalardan 11'i bana ait. Albüm yapmak kendine güvenle alakalı. Yarın bir kaset daha çıkartacak olsam, hazırda 16 şarkım daha var. Müzik öyle bir aşk ki, kaset çıkartmak için beste yapmaya hiç gerek yok. Ben boş zamanlarında bile melodileri kenara paketleyen, şarkı sözlerini not eden bir adamım.

* Alışık olduğumuz Kutsi tarzı mı hakim albümde?
Ben kendi sound'umu yıllar öncesinden belirlemiştim. Bu albümde Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde çalıştık ve bir konsept yarattık. 16 şarkının tamamı canlı şekilde tonlandı. 1970'li yılların özlediğimiz sound'ları benim ruhumdan çıkan şarkılarla dinleyiciye aktarılıyor bu albümde.

KİMSEYE SALDIRMAYA İHTİYACIM YOK


* İnanılmaz bir özgüveniniz var. Gündeme gelmek için çırpınan tiplerin aksine, son derece sakinsiniz...
Kimseye saldırmaya lüzum yok, biz müzik yapıyoruz. İnsan yaptığı şeyi bildikten, doğru zamanda doğru şarkıyı çıkarttıktan, o parçayı doğru kitlelerle paylaştıktan sonra zaten çok mutlu oluyor. Allah'a şükür benim ne anlatacak dramatik bir hayat hikayem ne de biriyle bir kavgam var. Sadece şarkılarım, gitarım, bestelerim ve sözlerim var. Sesim ve yorumum var. Sadece kendimle yarışıyorum ve müzik camiasında yaşananlar beni gerçekten şoke ediyor.

* Bugün İbrahim Tatlıses gibi dev bir ismin bile reyting uğruna birçok şey yaptığı söyleniyor...
İbrahim Tatlıses gelmiş geçmiş en iyi seslerden biri. Onun bir şey yapmasına gerek yok ki. Ben bir önceki albümümün çıktığı günden beri yeni albüm için çalışıyorum. Dizi, televizyon programı, stüdyo çalışmaları var. Çalıştığım için ortaya çıkıyor bütün bunlar. Bazı şeyler bana cidden ters geliyor. Mesela Ferhat Göçer'in albümü çıkmış. Kendisi Kayahan ustaya laf atıyor. Böyle şeyleri sevmiyorum. Ne gerek var ki böyle bir şey yapmasına?

* 'Ben böyle oyunların içine girmem' diyorsunuz yani...
Niye gireyim? Bir de söz konusu Kayahan olunca durmak gerekiyor. Ben öyle bir şey yapamam. Birilerine laf atarak bir yerlere gelmek istemiyorum. Ben müzik yapıyorum ve bu işi çok seviyorum. İnsan önce kendi yaptıklarına bakmalı, sonra başkasını eleştirmeli. Eleştirebilecek seviyeye geldiysen eleştirirsin. Bazı gerçekler ortadaysa, kimsenin laf söylemeye hakkı yoktur.
Haberin fotoğrafları