kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Uyuyan annesinin kafasını kesti!

Yeni Haber
Japonya'da 17 yaşında bir genç, uyuyan annesinin kafasını kesti. Kestiği kafayı bir çantaya koyarak polise teslim oldu. ..
Anneler gününden bir gün sonra, Japonya'da 17 yaşındaki bir genç annesinin kafasını kesti. Cinayeti işleyen genç, kestiği kafayı bir çantaya koyarak polise teslim oldu.

Polis yetkilileri, başkent Tokyo'nun 200 kilometre kuzeyindeki Fukushima'da meydana gelen olay sonrası eve gittiklerinde kafası olmayan bir kadın cesediyle karşılaştıklarını belirtti. Karakola annesinin kafasıyla gelen çocuk ise tutuklandı. Bugünün ise 47 yaşındaki talihsiz kadının doğum günü olduğu açıklandı. Japon Hükümeti Sözcüsü ve Kabine Sekreteri Yasuhika Shiozaki, olayı 'tüyler ürpertici' ve 'korkunç' şeklinde niteledi.

Kyodo ajansı ise, annesi uyuduğu sırada olayı gerçekleştiren gencin, lise öğrencisi olduğunu ve uzun süredir psikolojik tedavi gördüğünü bildirdi. İsmi açıklanmayan genç, polislere verdiği ifadede, "Eğer terörizm ve savaş bu dünyadan gidecekse iyi bir şey yaptım. Kimi öldürdüğüm umurumda bile değil." dedi. Komşuları polise verdiği ifadede, gencin bölgedeki bir okula gidebilmek için küçük kardeşiyle ailesinden uzakta yaşadığını, annelerinin hafta sonları yanlarına gelerek onlarla kaldığını belirtti.

Hükümetin yayınladığı istatistiklere göre Japonya'da 20 yaşın altındaki kişilerin işledikleri suçlarda son yıllarda büyük bir artış oldu. 2004 yılında 11 yaşındaki bir kız çocuğu sınıf arkadaşı tarafından boğazından bıçaklanarak öldürülmüştü. 2003'te ise 12 yaşındaki bir erkek çocuk 4 yaşındaki kardeşini çatıdan aşağı atarak hayatına son vermişti.