kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
DİDİM’DE DENİZ KEYFİ Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Didim’de yaşayan İngilizler denizin keyfini çıkarıyor.

Hava sıcaklığı daha da artacak

AA
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Kayhan, "Yaz ayları, mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde geçecek. Yağışların da mevsim normallerinin bir miktar altında olacağını tahmin ediyoruz" dedi. Türkiye'nin, yazın çok yağış alan bir ülke olmadığına işaret eden Kayhan, yaz aylarındaki yağışların, yıl içindeki kümülatif yağışın yüzde 8'i ile 13'ü civarında olduğunu belirtti. Kayhan, "Yüzde 8'lik bir yağışın bir miktar altında veya üstünde olmasının aslında çok da fazla bir önemi yok. Türkiye, ilkbaharda, sonbaharda ve kışın yağış alan bir ülke. Yağışın yüzde 90'lık kısmını, aralıktan nisana kadar alır. Bu nedenle, yaz yağışlarının zaten bir etkisi olmayacaktır" dedi.

MARMARA'DA FIRTINA
Öte yandan Marmara'daki fırtına deniz seferlerinde sorunlara neden oldu. İstanbul-Mudanya seferini yapan Turgut Özal feribotu, fırtına yüzünden Güzelyalı İskelesi'ne yanaşamayınca Yalova'ya gitti. Öte yandan Yenikapı-Güzelyalı arasında yapılacak saat 21.00 seferinin ise karşılıklı olarak iptal edildiği bildirildi.