kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Yangın erken geldi

Erdal ÇARBOĞA / MERKEZ
Bergama'da 25 hektar orman yandı. Söndürme işçileri 1 Haziran'da işe başlayacağı için ekipler yetersiz kaldı. Yangına gönüllüler müdahale etti..
İzmir'in Bergama ilçesinde Eski Kozak yolu yakınlarındaki İncecikler mevkisinde çıkan yangında 25 hektar orman kül oldu. Önceki akşam saat 19.00 sıralarında kızılçam ağaçlarının bulunduğu bölgede başlayan yangınla birlikte ekipler bölgeye gitti. Ancak orman yangın söndürme işçileri, 1 Haziran tarihinde işbaşı yapacakları için ekipler yeterli olmadı. Bunun üzerine Bergama Belediyesi hoparlörlerinden beş dakika aralıklarla yapılan duyurularda vatandaşlar, yangını söndürmeye çağrıldı ve gelenler otobüslerle bölgeye taşındı. Bölgede 16 köyden de birçok vatandaş yangını söndürmeye koşarken, çevre il ve ilçelerdeki söndürme ekipleri ile bazı askeri birlikler de bölgeye geldi. Bu arada rüzgâr yön değiştirince yangın Kapukaya köyüne yöneldi.

800 GÖNÜLLÜ KATILDI
Yaklaşık 800 kişi yangın söndürme çalışmasına katıldı ancak ellerinde malzeme olmadığı için zorlandı. Bu arada iki kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Hava kararınca çalışmaları bırakan iki helikopter, sabahın ilk ışıklarıyla yeniden göreve başladı. Yangın dün sabah saat 09.00 sıralarında kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları ise devam ediyor. Bergama Kaymakamı, yangın söndürme ekiplerinin 1 Haziran'ı beklemeden hemen göreve başlatılması gerektiğini söyledi.