kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bu ülkenin güçleri nerde?..

PAZAR günkü Vatan'ı görünce, uzun zamandan beri ilk defa mesleğimle gurur duydum..
"Vay be" dedim.. "Bu ülkede hiç değilse Dördüncü Güç olduklarını bilenler ve sorumluluklarını yerine getirenler varmış. Dünyaya kapkara bakmamam gerek.."
Korkunç şeyler yaşıyoruz, uzun bir süreden beri.. Korkunç şeyler..
Anneler ve babalar sokaklara dökülüyorlar, televizyonlara, gazetelere koşuyorlar ve insanın kanını donduran şeyler anlatıyorlar..
"Çocuklarımız kaçırıldı. Bir garip tarikatın tutsağı yapıldılar. Beyinleri yıkandı.. Onlara Hasan Sabbahvari bir sahte cennet vaat edildi. Burada çok zengin bir hayatın tüm imkânlarına kavuşturuldular. Özgür sekse alıştırıldılar. Mürid yapıldılar.. Ya da uyuşturularak hazırlanan sahnelerde çok çirkin görüntüleri kaydedildi, şimdi şantaj yaparak ellerinde tutuyorlar!."
Neresinden bakarsanız bakın, bu ülkedeki tüm savcıları, biraz hukuk okumuşları harekete geçirecek, anne ve babalık duyusundan biraz nasiplenmişleri sokağa dökecek ithamlar bunlar..
En aptalca edilmiş laflar "İhbar" kabul edilip insanların peşine düşülürken, bu korkunç söylemler kimsenin umurunda olmuyor ülkemde..
Bu ülkede İçişleri Bakanı yok mu?.. Adalet Bakanı yok mu?.. Aileden Sorumlu Bakan yok mu?. Başbakan yok mu yahu?..
Bu kadar mı sahipsiz, bu kadar mı başı boş kaldık..
Bu ithamlar soruşturulur..
Anne ve babalar haklıysa, bu sahte cennet tarikatını kuranların canına ot tıkanır. Haksızsa, ikide birde medyaya çıkıp masum vatandaşlara iftira atanlara öyle bir ibreti alem ceza verilir ki, bir daha kimse ortaya atılıp, insanı dehşete düşüren yalanlar söylemez..
Hayır.. Bizde medya balık hafızalı.. Üzerine gitmez.. İktidarda bulunanlar, zaten kendi dönemlerinde yeniden bitleri kanlanan tarikatçılarla asla uğraşmaz. Muhalefet desen dünyadan haberi yok.. Böyle bir rezilliği Meclis araştırması konusu yapmaz..
Eee.. O zaman..
Vatan'ın birinci sayfasına kapak yaptığı konu acı..
"Beni babam kaçırdı" diyor kız .. Annesi ölümcül hasta.. Kızını tarikatçıların evinden alıp, Anneler Günü'nde hiç değilse, anasına getirmeye çalışan baba "Kızını kaçırmaktan" suçlu oluyor sonunda..
Kız tarikatçılara telefon ediyor. Onlar jandarmaya gidiyor. Jandarma kızı ana ve babasından kurtarıp (!) tarikatçılara teslim ediyor..
Bu nasıl jandarma komutanıdır?.. Gazete okumaz mı?. Bu garip tarikatı ve şikâyetçi olan onlarca anne ve babayı hiç mi duymamış?.. O kendi kızı olsa gene teslim eder miydi, gelen garip adamlara?..
Babayı ve anneyi hiç dinlemez mi?..
Ortada "Ciddi" bir "Beyin yıkama" iddiası var.. Kızı bir ruh kliniğinde gözetime sevk etmez mi, mesela?.
Bir aile, bir insanlık faciası yaşanıyor..
Kız çocukları için çırpınan anne ve babalara bir yenisi daha ekleniyor.
Bu ülkede sözüm ona "Ahlak"ı ve "Din"i temsil eden iktidarın umurunda değil..
Dünyadan habersiz muhalefetin hiç umurunda değil..
Satır yazdıkları zaman haklarında anında yüzlerce dava açılan gazeteler
"Bana dokunmayan yılan bir yaşasın" havasında.. Pısmış, yılmış, korkmuş çekilmiş..
Meydan bu garip tarikata kalmış..
İşte bu ortamda Vatan "Bu Vatan sahipsiz değil" diye ortaya çıkıyor.
Ben de şapka çıkarıyorum..