kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Anayasa Mahkemesi'nden CHP'ye ret

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Anayasa Mahkemesi'nden CHP'ye ret
Anayasa Mahkemesi, cumhurbaşkanı seçiminin takvimini düzenleyen TBMM Kararı'nın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davada, ''aday bulunmadığından karar verilmesine yer
olmadığına'' karar verdi.

Anayasa Mahkemesi Heyeti, CHP'nin açtığı davayı iki saat süren bir toplantı sonucunda karara bağladı.

Toplantı sonucunda verilen kararı Anayasa Mahkemesi Raportörü Ali Karagülmez açıkladı.

Karagülmez, ''2 Mayıs 2007 günlü Meclis kararına karşı yapılan başvuruda, bu kararın bir içtüzük değişikliği niteliğinde olduğu görülmüş, ancak aday bulunmadığından 5'e karşı 6 oyla karar verilmesine yer olmadığına karar verilmiştir'' dedi.

Toplantıya Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç katılmadı. Kılıç'ın
yerine yedek üye katıldı.

CHP'nin açtığı davanın dilekçesinde, TBMM'nin 2 Mayıs 2007 günlü kararının, cumhurbaşkanı seçim takviminin, ''3'er gün arayla 4 tur'' esasına uygun olmadığı ve bu şekilde TBMM İçtüzüğü'nün ilgili hükümleri ile Anayasa'nın 102. maddesinin 3. fıkrasının ihlal edildiği savunulmuştu. CHP, söz konusu TBMM Kararı'nın cumhurbaşkanı seçim takvimine ilişkin (b), (c) ve (d) bentlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasını istemişti.
TBMM Genel Kurulunda, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah
Gül'ün, ''11. Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğine'' ilişkin dilekçesi okunarak cumhurbaşkanı seçiminin yapılmasına imkan kalmadığı,seçimle ilgili bundan sonraki oylamaların iptal edildiği belirtilmişti.

AA