kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Şükrü Avşar, 'Babam ve Oğlum' için de bakanlık kredisi aldıklarını belirterek, "Aldığım krediyi eksiksiz ve zamanında ödedim" dedi.

Çağan Irmak'ın 'Ulak'ı kredi rekorunu kırdı

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
Avşar Film'in sahibi Şükrü Avşar, 'Ulak'a verilen rekor krediyi şöyle yorumladı: Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kriterlerine uygunuz. Sicilimiz temiz ve aldığımız kredileri zamanında geri ödedik..
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu, geçtiğimiz günlerde bakanlıktan kredi almaya hak kazanan Türk filmlerini açıkladı. 5 milyon 740 bin YTL'lik 2007 yılı bütçesinden 4 milyon YTL'yi uzun metrajlı filmlere dağıtan SDK'den en fazla krediyi alan proje Çağan Irmak'ın 'Ulak'ı oldu. 475 bin YTL ile bugüne kadar SDK'nin bir filme verdiği en yüksek krediye hak kazanan 'Ulak' filminin yapımcısı Şükrü Avşar; "Rekor kredi almamızın nedeni sicilimizin temiz olmasıdır" dedi.

Avşar: Kriterlere uygunuz
"Bakanlık kredi verirken bazı kriterleri göz önünde bulundurur" diyen Şükrü Avşar, Kütlür ve Turizm Bakanlığı'nın kriterlerini şöyle sıraladı: "Yapımcının daha önceki projelerinin nasıl olduğu, alınan kredinin zamanında ödenip ödenmediği ve kredi verilen filmin özellikleri bakanlık için önemlidir. Avşar Film olarak ben, 'Babam ve Oğlum' için de kredi almıştım. Bu filmimin izleyicide bıraktığı etki ortada. Ayrıca aldığım krediyi zamanında eksiksiz ödedim. Bütün kriterleri yerine getirdik; özetle sicilimiz temiz. Bu nedenle bakanlık Ulak'a daha çok kredi verdi." Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu; 'Ulak'ın yanısıra 14 projeye daha kredi verirken; 31 filmin başvurusunu ise; reddetti. 'Beynelmilel', 'Mutluluk' ve 'Kardan Adamlar' isimli filmlere de 'gösterime girdikleri için' kredi verilmesi uygun görülmedi.
Haberin fotoğrafları