kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

Vergi denetimi

SABAH'IN Güney ekinde çıkan bir haber, alınganlıklara ve eleştirilere yol açtı.
Şu iki mesaj bize yeterli bilgiyi veriyor:
"06 Mayıs 2007 tarihli (ekin) 8'inci sayfasında 'Rüşvete Suçüstü' başlığı ile yayımlanan haberde, olaya konu kişinin Vergi Denetmeni olduğu öne sürülmüş, bu bilgi yanlış olmasına karşın unvanın tekrar tekrar kullanıldığı görülmüştür. Söz konusu kişi vergi denetmeni değildir. Vergi Denetmenleri Maliye Bakanlığı'nın vergi inceleme yetkisine sahip denetim elemanlarıdır. Bir haberin doğrulatılmadan gazetenizde yayımlanması meslek sorumluluğunuzla bağdaşmamaktadır..."
"Rüşvetle suçlanan Vergi Denetmeni mi yoksa başka bir unvanlı memur mu? Zira vergi denetmenleri vergi dairesi emrinde çalışmaz. Haberde özellikle 'Vergi Denetmeni' olarak vurgulama yapılmasını 'kasıt' olarak algıladım. Bu kişinin bu şekildeki haberi herhangi bir araştırma yapılmadan Sabah gibi büyük ve güvenilir bir gazetede yer almasını doğrusu yadırgadım."
Bizim taşra baskı ve eklerini çoğu kez sonradan görebiliyoruz.
Bu haberle ilgili Okur Temsilcisi'ne gönderilen şikâyetler 6 ve 7 Mayıs tarihli.
Sabah'ın Güney ekini çıkaran Adana ekibiyle yaptığım konuşmadan, yapılan hatayla ilgili bir düzeltmenin 7 Mayıs tarihinde aynı ekte yer aldığı anlaşıldı.
Adana Temsilcisi Ersin Ramoğlu da buraya şu açıklamayı gönderdi:
"Gazetemizin Adana bölgesinde yayınlanan Güney ekinde 8 Mayıs Salı günü 8. sayfada yayınlanan 'Rüşvete suçüstü' başlıklı haberdeki, rüşvet aldığı suçüstü tespit edilen zanlı Mehmet Baş vergi denetmeni olarak gösterilmiştir. Ancak daha sonra yaptığımız araştırma ve Adana Defterdarlığı Vergi Denetmenleri Başkanlığı'nın uyarısı sonucu söz konusu haber bir gün sonra gazetemizde düzeltme olarak yayınlanmıştır."
Bunu, Sabah'ın yavaş yavaş oturmaya başlayan düzeltme politikasının bir örneği olarak diğer okurlarla da paylaşmak istedim.