kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Yüzyılın seks trendleri

Yeni Haber
"Hülya Dergisi"nin Mayıs sayısında yer alan habere göre, yeni çağda seks ve aşk ya da seks ve romantizm, kirpik ve maskara gibi birbirinden ayrılmayan iki temel unsur!

Haftada üç kez seks yapmak normal kabul edilmektedir. Ancak bunun yanı sıra günde üç kereden fazla seks yapan kadınlar da var. Eğer bir beraberliğiniz varsa seks yapma oranınız doğrudan artıyor. Bir beraberliğiniz olmadığı halde günde bir kereden fazla seks yapıyorsanız, bu nemfoman olabileceğiniz anlamına gelmekte.





Düzenli bir beraberliği olan kadınların seks yapma oranı


Ayda 1'den az ...............................% 6
Ayda 1-haftada 1 ..........................% 27
Haftada 3-5 kez ............................% 52
Günde 1 kez ..................................% 7
Günde 1 kereden fazla ..................% 8

Düzenli bir beraberliği olmayan kadınların seks yapma oranı


Ayda 1'den az ..........................% 66
Ayda 1-haftada 1 .....................% 21
Haftada 3-5 kez .......................% 8
Günde 1 kez .............................% 1
Günde 1 kereden .....................fazla % 4

KARİYER MANYAĞI OLMAYIN!

Uzmanların dediğine göre, kariyerine fazlaca zaman ayıran kadınlar seks hayatlarını ihmal ediyorlar ve hatta bazen hiç ilişkiye girmiyorlar. Yapılan araştırmalar gelir düzeyi yüksek şehirli kadınların en fazla iki-altı ay arası seks yapmadan yaşayabildiklerini söylüyor.

Bu araştırmalarda, altı ayla bir yıl arası seks yapmayanların oranı yüzde 15 olarak saptanırken, bir yıldan fazla seks yapmayan kadınların yüzde 26'lık bir kesimi oluşturuyor. Bunlar genellikle yönetici ya da akademisyen kadınlar. İş hırsı ve kafayişle bozmak, kadınların seks hayatını baltalıyor.. Kariyerle kendini bozmak hormonları harap edeceği için bu kadınlar daha saldırgan ve asabi oluyor.

İYİ KIZA DÖNÜŞ

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki içimizdeki iyi aile kızı hala ölmemiş.Şehirli kadınların büyük bir kısmı tek gecelik ilişki yaşamazken diğerleri birila üç kez tek gecelik ilişki yaşamış.

Yine erkek arkadaş ile ilk birlikte olma zamanımız genelde bir aydan geniş bir zamana yayılıyor. Şehirli kadınların büyük bir kısmı hayatları boyunca en fazla üç erkekle birlikte oluyor. Bu da gösteriyor ki devir ne kadar değişirse değişsin, içimizdeki terbiyeli iyi kız ölmüyor.

Tek gecelik ilişki yaşama oranı

Hiç .............................................% 33
1 ila 3 arası ................................% 37
4 ila 5 arası ................................% 10
6 ila 10 arası ..............................% 8
11 ve daha fazlası .....................% 12

Erkek arkadaşla ilk kez birlikte olma zamanı

İlk gece ......................................% 20
İlk hafta .....................................% 19
İlk ay ..........................................% 32
İlk aydan da sonra .....................% 29

Birlikte olunan kişi sayısı

Hiç ........................................... %3
1 ila 3 arası ............................... % 31
4 ila 5 arası ............................... % 15
6 ila 10 arası ............................. % 18
11 ila 20 arası ........................... % 18
21'den fazla .............................. % 15

NE İSTİYORUZ?

İyi kıza dönüyoruz dedik diye zannetmeyin ki beklentisiz olmalısınız. Yaşadığınız düzenli seksten ne kadar zevk aldığınız oldukça önemli.Seksin hayatınızda bir farklılık yaratması ve sizi tatmin etmesi gerekiyor. Partnerinize ne istediğinizi söylemekten çekinmeyin.

Ondan istediğinizi almak için ne gerekiyorsa da yapın. Kadınların libidosu her zaman erkeklerden daha yüksektir.

Seks sırasında istediğiniz noktaya ulaşamaz ve orgazm olamazsanız, bu sizde daha büyük bir sıkıntıya yol açacaktır. Erkeklerin bencillik yapmasına fırsat vermeyin!

Şehirli kadınların yüzde 58'i yatakta başarısız bir erkeğin hemen terk edilmesi gerektiğini düşünürken, yine aynı oranda kadın, penisi çok küçük bir erkekle de ilişkinin anında bitirilmesini savunuyor.

Kadınların bir ilişkiden bekledikleri sırasıyla uyum, bağlılık, sadakat, muhteşem seks, özgürlük, maddi güvence ve çocuk.Sevişmeyi ne kadar sıklıkla siz başlatırsınız?

Asla ............................................ % 3
Ayda 1 ......................................... % 23
Sıklıkla ......................................... % 68
Her zaman ................................... % 6

Şimdiye kadarki en iyi seks yaptığınız kişi eşiniz mi?

Evet ............................................. % 67
Hayır, ama umurumda değil ........ % 25
Evet, bu durum canımı sıkıyor ..... % 8

Bir ilişkiniz olmasına rağmen hala mastürbasyon yapıyor musunuz?

Evet ............................................ % 75
Hayır ........................................... % 25
Kimin libidosu daha yüksek?
Benim ......................................... % 38
Partnerimin ................................. % 27
İkimizin de .................................. % 35

EVLİLİK VE SEKS?

Günümüzde üç evlilikten birinin boşanma ile sonuçlandığı bir gerçek.Ancak şehirli kadının hala en büyük düşü ve yaşam golü, bir evlilikle beraber gelecek yaşam boyu sadakat.Kadınların yüzde 16'sı evli. Yüzde 72'si ise evlenmeyi istiyor. Bu yüzde 72'lik kesimin yarısından fazlasının sevgilisi var ve hayalleri o sevgili ile evlenmek!

Evlenmek istemeyenler, hayatlarının adamını bulup onunla beraber yaşamanın derdindeler. Ancak tek erkekle hayatınızı sürdürüp, seksüel bakımdan aradığınız mutluluğu yakalama ihtimaliniz oldukça düşük.Seksi bir erkekle altı ay geçirmekya da evlenilecek adamla bir ömür geçirmek konusunda kadınların yanıtı oldukça net; evlenecekleri bir adam
arıyorlar.

Küçük bir azınlık ise ikisinin de peşinde değil. Ancak "o adam" olmadığı halde biriyle birlikte olma konusunda kadınlar farklı bir tutum sergiliyorlar, böyle bir ilişkiye genelde açıklar.

Deneyimler Kadınların yüzde 25'i partnerlerine sadık değiller, yüzde 42'si aldatmayı aklından bile geçirmiyor, geri kalan kesim ise aklından geçirse de yapmıyor. Sadakatsiz kadınların büyük bir kısmı sadece bir öpücükleyetinirken, geri kalanlar gerçek anlamda ilişki yaşıyor.

Şehirli kadınların yüzde 75'i bir kadınla sevişmemiş. Bu demek oluyor ki, yüzde 25'lik bir kesim bu konuda deneyim sahibi. Yine de kadınlar,eğer bir kadınla sevişeceklerse bunun arkadaşları olmasını tercih edeceklerini söylüyorlar. Şehirli kadınların yüzde 53'ü anal seksi denemiş ancak yarısından fazlası memnun kalmamış.

Threesome seksi deneyen kadınların oranı yüzde 23 ile sınırlı. Bundan zevk alanlar ise yüzde 60 oranında. Seks konusunda her zaman dostundan yardım alan, terapiste giden kadınların oranı yüzde 8. Yüzde 42'lik bir kesim bir ya da iki kez yardım alırken, yüzde 41'lik bir kesim seks konusunda yardım almaya olumsuz yaklaşıyor.

TATMİN GARANTİSİ VAR MI?

Şehir kadınlarının yüzde 68'i seks yaşamlarından memnun ve sahip oldukları partnerin en iyisi olduğuna inanıyorlar. Ancak bu kadınların neredeyse yarısı ara sıra orgazm oluyor ve bu durumdan rahatsız olmuyorlar.Yani orgazm olmadan da bir kadın seksten zevk alabiliyor.

Zaten kadınların yüzde 35'i seks hayatlarını sevgi dolu olarak nitelendirirken, yüzde 37'si tatmin edici, yüzde 17'si konforlu buluyor.Ve sanıldığının aksine pek az kadın arkadaşlarının daha iyi bir seks yaşamı olduğunu düşünüyor. Orgazm konusundaki veriler biraz daha can sıkıcı. Kadınların sadece yüzde 34'ü ilişki sırasında en az bir kez orgazm olurken, yüzde 56'sı "bazen" orgazm olabiliyor. Kalan yüzde 10'luk kesim ve orgazm yaşamıyor.

Kadınların en sevdiği pozisyonlar,kadın üstte, köpek, misyoner ve ayakta olarak sıralanıyor. Farklı pozisyonları tercih eden kadınların oranı yüzde 10. Sex and The City kızları, dizide erkeklerin, hayatın, bekar ve güzel
bir kadın olmanın zorluklarının üstesinden kolayca gelebiliyorlardı. Ancak gerçek hayatta işler farklı!