kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Demet Kutluay, annesi Naime Şener’le hep çok iyi anlaşmış. Kızı İrem’le de ilişkilerinin iyi olmasını amaçlıyor.

Annelik: Her gün yeni bir aşk

Sonat BAHAR
Büyük bir mutluluk tablosu çizen Demet ve İbrahim Kutluay çifti, yakın zamanda kızları İrem sayesinde üç kişilik bir aile oldu. Demet Kutluay'ın annesi Naime Hanım da torununa çok düşkün. Yeni anne Kutluay ve anneanne Naime Şener'le 'anne olmak' üzerine konuştuk..
İLİŞKİLİ HABERLER
Annelik: Her gün yeni bir aşk
Amerikan filmlerindeki gibi bir hikâye onlarınki. Hani yakışıklı sporcu çocuk okulun en güzel kızıyla evlenir, mutlu mesut yaşarlar... İbrahim Kutluay ile Demet Şener evliliğinden söz ediyorum. Kutluay çiftinin güzel bebekleri İrem bu tabloyu tamamlayınca, onlar tam bir aile oldu. Üstelik bizim tahmin ettiğimizden de büyük, tıpkı Demet Kutluay'ın hayallerindeki gibi koskocaman bir aile. Demet'in ailesi ile İbrahim'in ailesi her hafta bir araya gelmeyi gelenek haline getirmişler. Aynı gelenek Anneler Günü'nde de bozulmayacak. Ailenin tüm kadınları bir araya gelecek ve beylerden hediye alacak. Bu özel gün vesilesiyle, Anneler Günü'ne ilk kez anne olarak giren Demet Kutluay ve annesi Naime Şener ile konuştuk. Demet Kutluay kızını, annesi Demet Kutluay'ı anlattı. Röportajı çiftin, İrem için yeniden düzenlenmiş evlerinde yaptık. Demet Kutluay minik İrem'in hayatını nasıl doldurduğunu anlattı önce: "İrem'den sonra daha sabırlı oldum. Sanki biri bana sihir yaptı, tüm sinirlerimi aldı, yerine sabır verdi. Bağırmadan doğurdum düşünün. Çok sevdiğim insanlara karşı çok fazla kredim var, bu nedenle İrem'e kredim sonsuz. İrem'den önceyi düşünüyorum da, nasıl vakit geçirip neyle meşgul oluyormuşuz? Hayatımız ne kadar da boşmuş. Her sabah büyük bir heyecanla gözümü açıyorum acaba bugün İrem'le ilgili ne öğreneceğiz diye. Ben anneliği her gün yeniden âşık olmaya benzetiyorum." Sevgilisi için kariyerini bırakıp tası tarağı toplayıp Yunanistan'a giden, Demet Kutluay'ın eşinin mutluluğunu neredeyse kendi mutluluğunun önünde tutan bir imajı var. Şimdi kızıyla birlikte, belki de kendi öncelikleri bir basamak daha geriye düştü. Bu durumu "Onların mutluluğu benim mutluluğum," diye açıklıyor: "Hayatımda eşim ve kızım ön planda, çünkü bu beni mutlu eden şey. Benim beklentim huzurlu ve mutlu bir hayattı, bunu bulmuşken niye başka şeylere yöneleyim ki? Daha mı fazla para kazanacağım? Daha mı ünlü olacağım? Daha mı çok herkes benden bahsedecek? İstemiyorum ki ben bunları. Hayatta istediğim her şeye sahibim, daha fazlasını istemek nankörlük olur. Sahip olduğum değerlere sonuna kadar sahip çıkıp, kaybetmemek için her şeyi yapabilirim."

'BURSA'YA SIĞAMADIK'
Anneliği tanımlayan tek bir kelime bulamıyor, biraz daha komplike diye anlatıyor Kutluay: "Tüm duyguları bir arada hissettiren bir şey annelik. Endişe, sevinç, heyecan, mutluluk, bazen suçluluk duygusu... İnanılmaz içinizi coşturan bir şey," diyor. Ama annesinin değerini anne olduktan sonra anlayanlardan olmadığını ekliyor; "Annem benim her zaman en yakın arkadaşımdır, ilişkilerimiz çok iyidir. Her şeyi ilk önce onunla paylaşırım, hep ona danışırım. Benim için o mükemmel bir anne. Annem gibi bir anne olmak istiyorum." Naime Şener kızının bu övgü dolu sözleri üzerine duygulanıyor ve söze giriyor: "Demet mutlu bir ailede büyüdü 13 yaşına kadar babasına inanılmaz düşkündü sonradan anneci oldu. Zor bir çocuk değildi, kendi fikirlerini kabul ettiren özgür ve inanılmaz güzel bir kızdı. Bu nedenle Bursa'ya sığamadık (gülüyor)... Bence her annenin bir kızı olması lazım. Biz çok yakınız."

BABA TAKİBİ
Naime Şener kızı Demet ile bir zamanlar en büyük kavgalarının dağınıklık yüzünden çıktığını anlatıyor: "Biz onu özgür yetiştirdik. Ona güveninceye kadar babası iki sene sürekli takip etti. Ona baskı yapmadık ama babası gittiği yerlere arkasından gider bakardı. Sonra vazgeçti, artık kızına güvenmenin zamanı gelmişti. Güzellik yarışmasını kazanınca biz de onunla birlikte Bursa'dan İstanbul'a taşındık zaten." Kavgaların ardından kapıları çarpıp çıkan asi bir kız olduğu söyleyen Demet Kutluay, özür dilemeyi de pek beceremezmiş. Bu konuyla ilgili şunları söylüyor: "Fevri davranışlarım vardı tabii, kavga edince de kapıyı çarpıp çıkardım. Ama yarım saat sonra elimde çiçekle geri gelirdim. Ama özür dileme konusunda çok da başarılı değildim. Bir gün yatak odamdaki dolapları bir kutu siyah boya alıp simsiyah boyamıştım. Annem tabii şoke oldu. Sonra kıyamet koptu. Böyle sudan kavgalar çıkardı. Fazla şahsiyetliydim, özgürlükçüydüm, ama büyüdüm." Ama asi kız Demet'in, İbrahim Kutluay'dan sonra hayata bakışı değişmiş: "İbrahim'in sakinliği bana geçti. Yurtdışında kendi başımıza yaşamamız vs. Tüm bunlar sahip olduğum şeylerin değeri konusunda bakış açımı değiştirdi. 25 yaşında birçok şeyi değiştirmiştim hayatımda ve şimdi onların meyvesini yiyorum. Değiştirmesem bu kadar mutlu olamazdım." Evinin ve arabasının anahtarını bırakarak Yunanistan'a iki bavulla giden Demet Şener'e annesi "Gitme," dememiş ama... Amasını Naime Hanım anlatıyor: "Git dene," dedim ama iki ay sonra sıkılıp döneceğini düşünüyordum. Bizi özler sanıyordum ama öyle büyük bir aşk yaşadı kı biz bile ikinci planda kaldık." Demet Kutluay kızını büyütürken annesinden farklı davranacağını söylüyor. Biraz daha müdahaleci olacağını vurguluyor: "Annem gibi olacağım ama biraz daha farklı. Benim annem çok güzel dinleyicidir ama hiç müdahale etmez, fikir vermez. Ben kızımı daha dizginleyip, hayat tecrübelerimden örnekler vereceğim." Çocuk yetiştirme konusunda büyük laflar etmeyi istemeyen Kutluay'ın tek dileği, kızıyla her zaman iyi bir ilişkisi olması. Annesi Naime Hanım ise onun şimdilik annelikte gayet iyi, sabırlı olduğunu söylüyor.
Haberin fotoğrafları