kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

KPSS'ye başvurular yarın başlıyor

Yeni Haber
Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) başvurular yarın başlıyor. 2007 KPSS, lisans düzeyinde yalnızca A grubu ve Öğretmenlik kadroları için ''Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınav Hakkında Genel Yönetmelik'' hükümlerine göre 30 Haziran ve 1 Temmuz 2007 tarihlerinde yapılacak.Sınav, sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturumda 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirilecek.

2007 KPSS sonuçları B grubu kadrolar için kullanılmayacak, bu nedenle 2007 KPSS'ye sadece A grubu ve öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları girebilecek.

BAŞVURULAR

2007 KPSS'ye başvurma işlemleri ÖSYM'nin, ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinin ve belirli ortaöğretim kurumlarının açacakları sınav başvuru merkezlerince yürütülecek.

Adaylar, kılavuz ve aday bilgi formundan oluşan başvuru evrakını 14-25 Mayıs 2007 tarihleri arasında 2 YTL karşılığında alabilecekler. Sınav ücreti bankalara aynı tarihler arasında yatırılabilecek. Sadece cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 35 YTL, cumartesi sabah ve diğer üç oturumdan herhangi birine girecek adaylar 45 YTL, cumartesi sabah ve diğer üç oturumdan herhangi ikisine girecek adaylar 55 YTL, tüm oturumlara girecek adaylar ise 65 YTL sınav ücreti ödeyecekler.

2006-KPSS/1'e girmemiş olan adaylar, başvurularını başvuru merkezlerine gitmek suretiyle yapacaklar, girmiş olan adaylar ise internet üzerinden de başvuruda bulunabilecekler. Başvuru merkezlerine yapılan başvurular için hizmet bedeli olarak 3 YTL ödenecek.

SINAV SONUÇLARININ GEÇERLİLİK SÜRESİ

2004-KPSS ve 2006 KPSS/1 sonuçları 30 Haziran 2008 tarihine kadar geçerliliğini koruyacak, ancak bu sınavlara girmiş adaylardan puanlarını yükseltmek isteyenler de 2007 KPSS'ye başvurabilecekler. 2005 KPSS-A grubu ve öğretmenlik sınavının sonuçlarının geçerlilik süresi ise 1 Temmuz 2007'de sona erecek.
Adayların, KPSS sonucu ile yönetmeliğin (A) grubu olarak tanımladığı kadrolar ve öğretmen kadroları için kamu kurum ve kuruluşlarına başvurdukları tarihte mezun olmaları şartı aranacak.
Tüm adaylar, 2007 KPSS'nin cumartesi sabah oturumlarına girmek zorundalar, öğretmen adayları cumartesi öğleden sonraki oturumlara da girecekler. (A) grubu kadrolar için sınava girecek olanlar pazar sabah, pazar öğleden sonra veya pazar günü yapılacak her iki oturuma girip girmeyeceklerine kendileri karar verecekler.2007-KPSS sonuçları sadece (A) grubu ve öğretmen kadroları için sınav tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olacak.