kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Genelkurmay internet sitesini yeniliyor

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı, tasarım çalışmaları devam eden internet sitesinin yeni açılış sayfasını, kamuoyunun beğenisine sundu. Genelkurmay Başkanlığının yeniden yapılandırma çalışmaları bir süredir devam eden web sayfasının tasarım aşamasındaki yeni açılış sayfasında, beyaz fon yerine Genelkurmay ambleminin bulunduğu açık sarı fon kullanıldı.

Şu anda kullanılan site başlığında mavi zemin üzerine askeri birliklerin resmediği ''Genelkurmay Başkanlığı'' ifadesi, yeni çalışmada daha büyütülmüş haliyle ve ''Türk Silahlı Kuvvetleri'' yazısı eklenerek, Türk Bayrağı ve Genelkurmay Karargah binasının giriş fotoğrafı üzerine yerleştirildi. Başlığın yanlarında yer alan Atatürk fotoğrafı ve Genelkurmay amblemi de eskiye oranla büyütülürken, sitenin sağ üst köşesinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın fotoğrafının yanında ''Öz geçmişi'', ''Ziyaretleri'', ''Mesajları'' ve ''Konuşmaları'' yer aldı.

Yeni tasarımda, TSK'ya bağlı kuvvetlere ait ''kısa yolların'' hemen altına ''askeri siteler'' ve ''vakıflar''ın kısa yolları eklendi.TSK ile ilgili diğer konu başlıkları ise sitenin sol tarafında, ''TSK hakkında'', ''Genel bilgiler'', ''Basın yayın faaliyetleri'', ''Uluslararası ilişkiler'', ''Eğitim öğretim'', ''Tatbikatlar'', ''İnsan kaynakları'', ''Tarihten kesitler'', ''Süreli yayınlar'', ''Arşiv'' ve ''Faydalı linkler'' şeklinde sıralandı.

''Güncel Duyurular'' ile ''Haberler ve Olaylar'' başlıklı bölümler de sitede eskiden olduğu gibi orta bölümde yer alırken, ''Anıtkabir İnternet Sitesi'', ''TSK Spor Faaliyetleri'', ''TSK Radyo-TV Programları'' ve ''Bilgi Edinme'' konularına ait kısa yollar sitenin sol alt köşesine yerleştirildi.Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da web sayfasını 1 Mayıs itibariyle yenileyerek, kullanıcıların beğenisine sunmuştu.

(AA)