kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Açıklama..

EFENDİM, benim vergilerimle maaş alan görevli bürokrat Akif Beki aracılığı ile Başbakan'a sorduğumuz soruya hala yanıt gelmedi. İstanbul gibi bir dünya kentinde Belediyeye ait kamusal alanlarda, tamamen başkaları tarafından organize edilen kokteyllerde dahi içki servisi yapılmasını, tamamen belediye başkanının mezhebine bağlı bırakan ilkesizliği, keyfiliği, laiklikle nasıl bağdaştırdığını, İstanbul Belediyesindeki yasağı, ısrarla "Biz kimsenin giydiğine ve içtiğine karışmayız zorlama yok" diyen AKP görüşü ile nasıl bağdaştırdığını sormuştuk.
Ölüm sessizliği..
Bu arada Kadir Topbaş'a da belediye tesislerinde Cola Turka dışında meşrubat satılmayışının sebebini sormuştuk. Ordan yanıt geldi.
Efendim, en uygun fiyatı veren ürünü satıyorlarmış. En uygun fiyatı Cola Turka vermiş. Geçen yıl Pepsi vermişmiş mesela..
Bazı şeylerin en uygun fiyatı olmaz.. Bu kola işi, tütün, içki gibi tiryakilik. Ben Pepsi'yi de Cola Turka'yı da ağzıma koymam.. Cokecuyum.. Pek çok kişi öyle.. Her çeşidinden bulunduracaksın, eğer halka hizmet edeceksen.. Ama edemiyorsun. Onun için dünyada benzeri olmayan tesisler bomboş zaten.. Ayrıca, ihale, mihale.. Tek çeşit ürünü almaya zorlamak halkı, Rekabet Yasası'na aykırı. Kanunsuz.. Ben Rekabet Kurulu'nun da Belediye işlerini soruşturmasını istiyor ve bekliyorum.