kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Kapaklarıyla gündem yaratan Nokta, pek çok gazetecinin de yetiştiği bir okul. İpek Çalışlar, Alper Görmüş, Salih Memecan, Ayşe Arman, Ayşe Önal, Haşmet Babaoğlu, Nurcan Akad, Mahmut Övür bunlardan sadece birkaçı.

'Benim yaşam biçimimle Fettullahçılığı nasıl bağdaştırıyorlar, anlamıyorum'

29.04.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
'Benim yaşam biçimimle Fettullahçılığı nasıl bağdaştırıyorlar, anlamıyorum'
- Birçok kişi Fettullahçı olduğunuzu yazdı, söyledi. Hatta para kaynağınızın cemaat olduğu iddia ediliyor. Bunlara cevabınız ne?
- Nokta'yı ilk aldığımda bir siyasetçiyle beraber aldığım söylendi, ben "Hayır," demedim. Arkasından "Fettullahçı," dendi, yine sesimi çıkarmadım. Sonra "Turgay Ciner'le ortak," dediler, ona da sesimi çıkarmadım. Ama "Barzani'nin parasını kullanıyor," dediklerinde isyan ettim! Dedikodu da bir yere kadar... Çektiğim maddi sıkıntıyı bir ben biliyorum, ortaklarım beni gelip niye kurtarmıyor o zaman? Böyle bir şey yok çünkü... Benim yaşam biçimimle Fettullahçılığı nasıl bağdaştırıyorlar onu da anlamıyorum... Ben Cuma namazına gitmeyeli bir 15 yıl olmuştur herhalde. Bayram namazlarına da o gün babamı ziyaret etmişsem, onunla gidiyorum o kadar. "Allah'a inanıyor musunuz?" derseniz, haşa inanıyorum ama ne kadar Müslüman olduğumu zaman zaman ben bile sorarım kendime. Şimdi işimden çıktıktan sonra rakımı içeceğim... Bunun neresi cemaatçilik, sadece gülüyorum!

- Derginin isim hakkını bağışlamaya hazır olduğunuzu söylediniz. Demokrasi adına çok şık bir özveride bulunuyorsunuz. Merak ettim, Nokta'ya yapılan baskın sonrasında sizi 'Geçmiş olsun' diye, hangi siyasi partiler aradı?
- Arayan çok oldu ama siyasi partilerden hiç kimse aramadı. Bir kişi hariç, o da arkadaşım olduğu için!

- Siz siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?
- Siyaset benim yaşam biçimim zaten. Ben yaşadığım yerde ve yaptığım görevde üreten bir insanım, bir anlamda da politika üretiyorum zaten. Bu ülke benim ülkem ve bu ülkeye katkı sağlamak için ne yapabilirsem, yapmak istiyorum. Eğer siyaseti mutfakta yapacaksam, gerçekten üreten bir siyasetçi olarak yapmak isterim. Böyle bir şans olur mu, olmaz mı hiç bilmiyorum. Ben sadece yola çıkmış bir karıncayım...