kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Nokta bu ülkeye fazla geldi'

29.04.2007
- Aldığınız dergi herhangi bir dergi değil, siyasi bir dergi. Sizin beklentiniz neydi Nokta'dan?
- Benim istediğim dergi yapıldı. Ama bu dergi demokrasinin tam manasıyla yerleşmediği bir ülkeye, yani Türkiye'ye fazla geldi. Ben ne kamuoyunu, ne de devletin kurumlarını karşıma almak istedim... Bu söz konusu olamaz, o kurumlar kendi içerisinde güçlü olursa Türkiye de güçlü olacaktır. Ama bir doğru vardı ve o doğruyu yansıtmak gerekiyordu. Bunu da kamuoyunun yararı olduğu için sundu Nokta. Ağır olabilir ama herkes bunu hazmetmek zorunda diye düşünmüştüm demokraside...

- Ama öyle olmadı...
- Maalesef... Bu demokratik sistem içerisinde tarafıma yapılmış olan hukuksuz bir işlem gerçekleştirdiler. Anayasayı ihlal ederek, ne sanık ne tanık olmamıza rağmen sivil savcı vasıtasıyla ve kolluk kuvvetleriyle arama yaptılar. Askeri mahkeme kararı olduğu için ben burada sadece onlara ev sahipliği yaptım. Aramaları gereken ne varsa aramalarına izin verdim. Çünkü ben bir terörist değilim ki, biz hiçbir şeyimizi saklamadık bugüne kadar. Bana İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmamı söylüyorlar. Ama ben asla ülkemi ve kurumlarını başka bir ülkede yargılatmam! "Kol kırılır yen içinde kalır," derler. Çok yüklü bir tazminat alma ihtimalimiz var ama ben o tazminatı cebime koyamam. Asıl sanıldığı gibi ben o kuruma zarar vermek için değil, o kurumu korumak için yapıyorum bunu.

- Peki bundan sonrası için ne düşünüyorsunuz? Son durumu nedir Nokta'nın?
-
Sonuçta ben sürünen bir dergiyi aldım ve bu ekiple birlikte çok iyi bir yere getirdik. Ama siyasi bir dergi olduğu için reklam da alamadık. Sanıldığı gibi ortaklarım olmadığı için kendi gücümle buraya kadar taşıyabildim ancak. Ben de olaya ticari bakıyorum sonuçta. Derginin marka değeri şimdi çok arttı, satmayı düşünüyorum tabii. Ama bu derginin bağımsızlığı adına hareket edilecek ve demokrasi savunulacaksa, bir vakıf kurulsun ve ben bu vakfa Nokta dergisinin isim hakkını bağışlamaya hazırım. Demokrasiye inanmış o gruba, bir kuruş bile istemeden devrederim isim hakkını hem de gözümü kırpmadan!