kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Futbol takımı tutar gibi parti seçilmez'

06.05.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
'Futbol takımı tutar gibi parti seçilmez'
-Kurtuluş Savaşı'ndan 80 yıl sonra hâlâ Cumhuriyet ve laiklik için yürüyüş yapmak normal mi?
- Umarım, bundan 80 yıl sonra da hâlâ parlamentoda yüzde 5'lerde olmayalım ve laiklik için yürüyüşler yapmayalım. Zaten torunlarımıza aydınlık bir Türkiye bırakmak için çalışıyoruz. 80 yıl sonrası, tam anlamıyla laik, demokratik bir Türkiye olmalı, daha geç kalmamalıyız.

- Bunun sorumlusu kim?
- Bütün iktidarların bu işte sorumluluk payı var. Belki halk olarak bizim de sorumluluk payımız var. Oylarımızı verirken acaba yeterince bilinçli oy veriyor muyuz? Kaç kişi, parti programlarını okuyarak, partisine oy veriyor? Yoksa aileden kalma alışkanlıklarla, futbol takımı tutar gibi mi tutuluyor partiler? Yanlışlar yapıldığı zaman hesap sorma bilincimiz var mı? Ya da yanlışlar yapıldığı zaman örtme eğiliminde miyiz? Bütün bunları yeniden tartışmamız lazım.

- Bu krizi rahat aşabilecek miyiz?
- Hepimizin dileği, bu krizin barış içinde aşılması. Türkiye'de herhangi bir bölünmeye ya da Deniz Baykal'ın söylediği gibi çok yanlış bir olaya yön verilmemesi gerekiyor. Biz iktidardan da muhalefetten de gerekli önlemlerin alınmasını, çok akılcı davranılmasını, uzlaşmacı tavrın benimsenmesini istiyor ve bekliyoruz. Sivil toplum örgütleri olarak bizden katkı beklenirse biz ülkemiz, demokrasimiz ve Cumhuriyetimiz için her türlü yardıma hazırız.