kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Türkiye'deki atmosfer inanılmaz'

22.04.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
'Türkiye'deki atmosfer inanılmaz'
- Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hamit:
A gençlere ilk gittiğimizde Halil "Ben bir daha gelmem buraya. Gitmek istiyorum, bu ne?" dedi. Türkçemiz şu anda da iyi değil ama o zaman neredeyse hiç yoktu. Bize "Komançiler geldi," diyorlardı. Kaba konuşuyorduk, Tuncay falan biz konuşunca gülmeye başlıyordu. İdmandayız hoca '"Depar at," diyor, ben kalıyorum. Hoca bana kızıyor, ben de "Hocam kusura bakmayın ama depar ne demek?" diye soruyordum. Ne dediklerini anlamıyorduk. Soyunma odasına geldiğimizde Almanca konuşmaya başlıyorduk, "Çok şükür yalnızız," diyorduk.
Halil: Zamanı geldiğinde Türkiye'de futbol oynamak istiyorum. İstanbul'daki derbiler, atmosfer inanılmaz. Onu tatmak istiyorum.

- Almanya'da futbolla ilgilenen kişiler bizdekilerden farklı. Bizdekiler star gibi yaşamaya alışmışlar. Siz öyle değilsiniz...
Hamit:
Türkiye'de bazı futbolcularda 'Haber olayım, beni haber yapsınlar' diye bir duygu var. Günlerini böyle geçiriyorlar. Futbolcu olmazsa bu kişi yokmuş gibi. Çünkü o kadar baskı var ki çevrelerinden... Ben öyle bir takımın bayrağını tutup öpüp öyle pozlar vermek istemiyorum.