kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

"Meydanları yok sayarsanız yolunuz açık olsun"

Yeni Haber
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP ve DSP arasında yürütülen seçim işbirliği çalışmalarında hakkaniyetli bir sonuç alınacağını umduğunu belirterek, önemli mesajlar var. Sezer, "Hakça ve hakkaniyetli bir sonuca ulaşacağımızı umuyorum. Eğer bu meydanları yok sayarlarsa yolları açık olsun" dedi.

Sezer, partisinin Amasya mitinginde konuştu. Solda işbirliğine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Sezer, CHP ve DSP arasındaki görüşmelerin iyi niyetle sürdüğünü söyledi. Sezer, AKP'ye karşı geniş bir güç birliğinden yana olduklarının altını çizdi.

Sezer, görüşmelerin hakkaniyet ve hakça sonuçlanması gerektiğine dikkat çekerek, "Hakça ve hakkaniyetli bir sonuca ulaşacağımızı umuyorum. Eğer bu meydanları yok sayarlarsa yolları açık olsun. Hedef AKP'den ve karanlık adamlardan kurtulmak olmalı. Birbirimizden kurtulmak olmamalı" diye konuştu.

DSP GÜVENCEDİR

DSP'nin her koşulda Türkiye'nin güvencesi olduğunu anlatan Sezer, şöyle dedi:

"Ecevit'in en büyük eseri olan DSP, CHP ile mitinglerden sonra da yapacağımız görüşmelerle, yarın ki İzmir mitingini de kastediyorum. Hakça ve hakkaniyetli bir sonuca ulaşacağımızı umut ediyorum. Bu meydanı yok sayamayacakları sonuçtan söz ediyorum. Hedefimiz, Türkiye'nin laik demokrasisini korumak geliştirmek, hedefimiz, bölünmez bütünlüğümüzü geliştirip bölücülere gereken şamarı vurmak. Hedefimiz büyümek, hedefimiz gelişmek, bunun için DSP'ye büyük ihtiyaç var."

CHP ve DSP arasında yürütülen seçim işbirliği çalışmalarının DSP'ye zarar verebileceği imasında bulunan Sezer, şöyle devam etti:

"Aslında DSP'ye zarar vermek demek, Türkiye'ye, Türk Milleti'nin zarar vermek anlamı taşır. Eğer bir şekilde CHP ile birlikte seçime gireceksek ben açıkladım biliyorsunuz. Ben DSP'nin başında meydanlar sizinleyim. Milletvekili adayı değilim. Kampanya çok daha etkili olsun diye bu kararı aldım. Bu görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için daha çok çalışmaya kararlıyım. Bunu herkes böyle bilsin. Ben, kurultayımız başka bir karar alana kadar partimizin başındayım. Halkımızın içindeyim, sizinleyim. Bu virajı ülkemizin beklentileri doğrultusunda almak için içtenlikli bir çalışma içindeyiz."

Sezer, konuşmasında DSP ve CHP tabanının benzerlikleri ve farklılıklarına dikkat çekti. Sezer, DSP'nin iktidar deneyimi olan bir parti olduğunu da anlattı. Sezer, Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğine de işaret ederken, "geniş kapsamlı" bir işbirliğine vurgu yaptı.

SEZER'E BÜYÜK İLGİ

Miting için Amasya'ya parti otobüsünde gelen Sezer'e yol boyunca sevgi gösterisinde bulunuldu. Amasya il girişinde otobüsü durduran vatandaşlar, Zeki Sezer'le uzun uzun sohbet ederken, sık sık da fotoğraf çektirdiler. Sezer, yoğun ilgi nedeniyle miting konuşmasına yaklaşık yarım saat gecikmeyle başladı.

(ANKA)